Bo's niçoise salade

Deze nicoise salad van onze foodblogger Bo is met zalm in plaats van tonijn, proberen!

Bo's niçoise salade

Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s bietensoep met zure room en peterselie.

Een salade niçoise wordt negen van de tien keer met tonijn gemaakt. Maar de zalm was in de aanbieding dus ik maak hem deze keer gewoon lekker met rauwe zalm. En dat was geen slecht idee want hij was heerlijk! Er wordt soms gezegd dat salades niet optimaal vullen maar dat probleem heb je niet bij deze maaltijdsalade met zoete aardappel.

Dit heb je nodig voor een salade voor 2 personen:- 2 middelgrote zoete aardappels- 1 bakje ansjovis (50 gram)- 2 kleine zalmfilets- 2 grote handen sperziebonen (diepvries)- 1 grote zak rucola (ongeveer 125 gram- 2 eieren- 1 kleine tl mosterd- 1 el mayo- Scheut olijfolie x 3

Zo maak je het:- Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de zoete aardappel in ongeveer 10 minuutjes gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de sperziebonen toe en bak deze nog even mee.

- Breng een pan water aan de kook en pocheer hierin de eieren. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon koken als je geen zin hebt om ze te pocheren.

- Snijd de zalm in reepjes.

- Maak de dressing door de (uitgelekte) ansjovis te pureren en daarna te mengen met de mosterd, mayo en wat olie. Maak hem eventueel wat dunner door er wat water doorheen te mengen. De ansjovis kun je pureren met een vijzel, een staafmixer of in je blender.

- Verdeel de rucola over twee borden en schenk er wat olijfolie overheen. Schep daarna de bonen en aardappels op de borden gevolgd door de zalm. Top de salades af met een gepocheerd eitje en een lepel dressing.

www.beaufood.nl