Kun je cellulite bestrijden?

Elske Sorel legt uit hoe je cellulite kunt bestrijden.

Kun je cellulite bestrijden?

Personal trainer Elske Sorel blogt voor Happy in Shape en legt deze week uit of we cellulite kunnen bestrijden en hoe we onze huid beter kunnen verzorgen.

Wat is cellulite?Aller eerst is het belangrijk te zeggen dat cellulite (sinaasappelhuid) niet verward moet worden met de medische cellulitus, want dat is een ontsteking in de huid en dat is de cosmetische cellulite niet. De cosmetische cellulite is een hobbelige stuctuur die zich in de huid en in het onderhuidse bindweefsel ontwikkelt.Voornamelijk vrouwen kunnen dit krijgen en de plekken waar het het meest voor komt zijn de dijen en billen. Dit kan puur door vet ophoping komen, omdat vetweefsel vooral onder de huid voorkomt, maar ook door hormonale schommelingen. Dan kunnen de bindweefselbanden in het vetweefsel gaan opzwellen en zo de laag met collageenbanden zichtbaar maken.

Kunnen we cellulite voorkomen of bestrijden?Wetenschappelijk is er nog steeds geen bewijs van wondermiddellen of behandelingen die cellulite moeten verhelpen of voorkomen. Het heeft ook geen directe connectie met iemands vet percentage. Het zijn verschillende factoren waardoor cellulite kan ontstaan. Waaronder iemands levensstijl, beweging, voeding, genen, hormonen, maar ook gewoon het ouder worden. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen zou een veroorzaker kunnen zijn van de gehate kuiltjes.

Wat kun je zelf ondernemen om zo goed mogelijk voor je huid te zorgen?- Zorg voor beweging. Goede doorbloeding en het verbranden van vet komt altijd ten goede van je huid. Bij de één zal het beter helpen dan bij de ander, maar het is sowieso goed voor je!- Doorbloeding is belangrijk om zo voedingsstoffen goed op te kunnen nemen en afvalstoffen te kunnen afvoeren.- Wanneer afvalstoffen niet weg kunnen, gaat dit zich ophopen en tadaaa; daar is je cellulite.- Dus sporten om je vet percentage laag te houden en afvalstoffen af te voeren.- Eet gezond, gematigd, gevarieerd, drink veel water om die afvalstoffen te doen verdwijnen, eet veel groenten en fruit en vergeet je zaden, noten en vis niet!- Voorkom te veel alchohol en drankjes met suiker. Water is dus het best, maar daar geldt dan natuurlijk ook thee. Groene en witte thee zijn het beste tegen cellulite.- Vergeet de crèmes, pillen en alle wondermiddelen die men op de markt brengt!!!! Deze kunnen je vetcellen niet doen laten verdwijnen, het kan hoogstens lekker zacht aanvoelen na het opbrengen, maar zal nooit de werkelijke oorzaak aanpakken.

Elske Sorel - www.jonetsu.nl