Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo's pizzaboten! Een gezonde variant op de niet-zo-healthy pizza.
Wat heb je nodig voor 2 personen: 300 gram gehakt 2 courgettes 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 takjes verse rozemarijn (of anders 1 el gedroogde rozemarijn uit een potje) 1 groot blikje tomatenpuree (sorry ik heb het blikje per ongeluk weggegooid en ik weet niet hoeveel gram daarin zat haha.. Je hebt in ieder geval van die inimini blikjes puree en de wat grotere. Je moet dus die wat grotere hebben) 125 gram zachte geitenkaas Peper en zout Een stuk bakpapier Optioneel: een salade van veldsla, olijfolie, kneepjes citroen en wat cherry tomaten
Hoe maak je het? 1.Verwarm de oven voor op 180 graden 2.Was de courgettes schoon en halveer ze 3.Schraap alle helften een beetje leeg met een lepel en snijd een klein reepje van de onderkant af zodat ze beter blijven liggen 4.Rul in een koekenpan het gehakt gaar 5.Snipper de sjalot en knoflook en ris de blaadjes van de rozemarijn indien je verse takjes hebt. Bak dit nog 2 minuutjes mee met het gehakt 6.Verdeel de tomatenpuree over de courgettes, schep hierover weer het gehaktmengsel en sluit af met de geitenkaas 7.Leg de courgettes op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en zet weg in de oven voor 25 minuten