'Door te bewegen eet je minder'

Een wetenschappelijk onderzoek toont duidelijk aan dat dagelijkse beweging de productie van eiwit stimuleert dat er voor zorgt dat je minder eet.

'Door te bewegen eet je minder'

Dagelijks bewegen zorgt ervoor dat je minder eet. Een wetenschappelijk onderzoek toont duidelijk aan dat dagelijkse beweging de productie van een eiwit stimuleert dat er voor zorgt dat sportieve mensen minder honger hebben en minder eten dan mensen die niet dagelijks bewegen.Het team van Dokter Veronica Araya, dat verbonden is aan de universiteit van Santiago in Chili, vroeg aan een groep mensen met overgewicht om dagelijks tussen 45 en 60 minuten aan sport te doen, zonder iets te wijzigen aan hun voedingsgewoonten. Na drie maanden werd bij alle deelnemers vastgesteld dat ze niet alleen lichaamsvet hadden verloren, maar dat de vrijwillige proefpersonen ook minder aten.

Hoe werkt dat? Fysiek actief zijn stimuleert de productie van de BDNF proteïne (brain derived neurotrophique factor). Die zorgt er voor dat mensen minder eten. Drie maanden sporten resulteerde in een aanzienlijke stijging van de BDNF proteïne.

Dat sporten goed voor je is, is niets nieuws. Maar dat je door sporten ook minder gaat eten is een win-win situatie!

Beeld: Sanoma