Van deze 10 producten krijg je minder snel honger

Vaak last van een hongergevoel? Eet eens deze voedingsmiddelen. De producten zijn vullend en bevatten veel vezels waardoor dat hongergevoel weg blijft

Van deze 10 producten krijg je minder snel honger

Heb je vaak last van een hongergevoel en krijg je dan zin om te snacken? Eet dan eens een van deze 10 producten. De onderstaande voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat je minder snel honger krijgt omdat ze erg vullend zijn. Lees je mee?

1. HavermoutHavermout is een van onze favo ontbijtjes omdat het zo ontzettend goed vult en je uren daarna geen honger meer hebt. Havermout heeft zes gram proteïne per servering en bevat verschillende andere voedingsstoffen die goed voor je zijn.

2. PerenVruchten die pectine bevatten, zoals appels en peren, absorberen veel water. De vruchten helpen met de spijsvertering, een lager cholestorol en reguleren de suikeropname in het lichaam. Ook in de schil van de peer zitten genoeg antioxidanten. Lees hier meer over groenten en vruchten die je niet hoeft te schillen.

3. ChiazaadChiazaden absorberen twaalf keer hun gewicht als ze in vocht terecht komen (en dus ook als ze in je maag komen). Hierdoor krijg je sneller een vol gevoel. Daarnaast is de chiazaad rijk aan voedingstoffen, vezels en antioxidanten.

4. OkraOkra is een plantachtige groente die niet zo heel bekend is, maar wel heel goed voor je is. De groente bevat veel vezels en heeft een laag aantal calorieën. De groente is een beetje slijmerig, maar heeft een hoog vitamine C en vitamine B6 gehalte. Slim is het om Okra toe te voegen aan je soep om deze extra vullend te maken.

5. SpruitjesSpruitjes hebben genoeg vezels om ervoor te zorgen dat je uren na de maaltijd nog vol zit. Slim om te weten, je kunt spruitjes stomen, roosteren of sauteren, maar belangrijk is dat je de spruitjes niet te lang kookt anders verliezen ze namelijk hun voedingsstoffen.

6. Bruine bonenOok bonen zorgen sneller voor een vol gevoel. Daarnaast verlagen ze de kans op verschillende ziektes. Voeg de boon toe aan je salade, soep of chili con carne!

7. KikkerewrtenKikkerewrten zijn rijk aan vezels en zorgen ervoor dat je flink vol zit. Eet ze als een snack of, maak er een spread van of stop ze in je salade.

8. GerstGerst behoort tot de graansoorten samen met rogge, tarwe, gierst, rijst en haver. Gerst absorbeert veel water en heeft een nootachtige smaak. Waar je gerst in kunt gebruiken? Salades, soep en bijgerechten. Omdat gerst veel water absorbeert geeft het je een voller gevoel.

9. NoriNori, gedroogd zeewier, wordt gebruikt voor sushi-gerechten om alle ingrediënten bij elkaar te houden. Nori bestaat voor 35% uit vezels, waardoor het vullend is. Op naar de sushi-tent dus!

10. SinaasappelenSinaasappelen zitten vol met vitamines: vitamine A, B, C en daarnaast bevat de sinaasappel ook calcium en pectine. Dit laatste stofje zit vooral in de witte velletjes die om de vrucht heen zitten en pas te voorschijn komen als je een sinaasappel pelt.

Bron: Womens Health USBeeld: Sanoma