Een maand zonder alcohol doet wonderen!

Wetenschappers onderzochten verschillende proefpersonen die een maand geen alcohol gingen drinken. De resultaten zijn verbluffend!

Een maand zonder alcohol doet wonderen!

Die paar glaasjes alcohol, hoe erg kan het zijn? Onderzoekers sloegen echter steil achterover van de wonderen van één maandje niet drinken voor de gezondheid. Proberen?Een journalist van wetenschapsblad New Scientist wilde wel eens weten of een ‘Janopauze’, een maand zonder alcohol in januari, nou echt zijn vruchten afwerpt voor de gezondheid. Dertien gematigde drinkers werden voor en na ongeveer vijf weken zonder alcohol aan een lichamelijke test onderworpen. De onderzoekers sloegen steil achterover van de resultaten.

De proefpersonen waren na de droge periode veel beter in vorm. Ze hadden door de alcoholpauze niet alleen een lager cholesterolgehalte gekregen, ook wogen de tijdelijke geheelonthouders minder, sliepen ze beter en waren ze overdag een stuk alerter. En alsof dat nog niet genoeg is, kreeg de lever ook nog de kans om zich weer te herstellen.

‘Als iemand een gezondheidsproduct op de markt zou brengen dat in één maand zo veel goeds voor je lijf deed, dan zou diegene stinkend rijk worden’, stelt leverdeskundige Kevin Moore.

Dat alcohol niet heel goed voor je is wisten we al. Maar dat de resultaten na één maand geen alcohol zo verbluffend zouden zijn dat wisten we nog niet.. Ga jij het proberen?

Bron: New Scientist, VrouwOnline

Beeld: Sanoma