5x voeding tegen huidveroudering

Met de juiste voeding en huidverzorging kan het huidverouderings-proces flink vertraagd worden. Lees hier met welke voeding..

5x voeding tegen huidveroudering

Het biologische proces van huidveroudering begint vanaf de leeftijd van vijfentwintig. Niet heel fijn, maar met de juiste voeding en huidverzorging kan het verouderingsproces van de huid flink vertraagd worden.Een goede sunblock blijft natuurlijk het allerbelangrijkste als het gaat om goede huidverzorging. Maar ook sommige ‘superfoods’ hebben effect in de strijd tegen rimpels en schadelijke UV-straling. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten specifieke antioxidanten die als een soort schild voor je huid fungeren. Welke dat zijn?

TomaatTomaten zijn rijk aan zowel het antioxidant lycopeen als vitamine C, die goed werken tegen UV-straling. Ook zijn ze rijk aan water en bevatten ze geen suiker, wat nog eens voor een extra dosis hydratatie zorgt voor je huid.

AardbeiAardbeien zijn naast een heerlijke snack ook heel gezond voor je huid. Ze bevatten vitamine C en helpen rimpels te verminderen. Heerlijk om te snoepen dus tijdens deze zomerse dagen.

BladgroentesAlle bladgroentes met een groene kleur hebben vitamine A in zich. Waar dit goed voor is? Vitamine A helpt de huid soepel te houden en werkt goed tegen uitdroging en acne.

PaprikaRode paprika’s zijn goede voedingsmaatjes voor een flinke dosis vitamine C. Ideaal voor een picknick of een gezonde snack. Rauw houden ze alle belangrijke stoffen in zich, maar ook gegrild of geroosterd doen paprika’s hun werk.

Bessen en bramenZwarte bessen en bramen bevatten flink wat antioxidanten, wat zorgt voor vermindering van schade aan de bloedvaten en voor een betere huidkwaliteit.

Bron: MargrietBeeld: Sanoma