5x Dit ligt er op ons bord in 2030

Dit wil je even lezen...
Eten

Sprinkhanen, een krekelkroket of vlees dat is gekweekt in een laboratorium... TheFork deed onderzoek naar onze veranderende voorkeuren voor eten en wat er op ons bord ligt in 2030. Dit zijn de vijf meest opvallende gerechten. 

Trends

Vijf jaar geleden vonden mensen avocado's alleen lekker in guacamole met nachos, tegenwoordig staat er op bijna ieder menu wel een gerecht met deze groente. Trends die op dit moment spelen in de restaurantsector is het volledig gebruiken van producten en minder afval produceren. Maar wat voor nieuwe gerechten gaat dit opleveren? Bekijk hieronder de vijf meest frappante gerechten die je in de toekomst misschien wel terug gaat vinden op de menukaart. 

McCricket

Insecten eten? Dat is voor de meeste Nederlanders niet weggelegd. Maar wereldwijd eten miljarden mensen zo'n 1900 verschillende insecten. Een kroket met sprinkhanen als voornaamste ingredi├źnt is dus niet heel erg gek. 

Voedzame zeeplanten salade

Mineralen, sporenelementen en een bron van vele vitamines: zeewier is de zeeplant die over een aantal jaren vaak gebruikt gaat worden in salades. 

3D geprinte chocoladetaart

Over tien jaar zal ons eten ook door 3D-printers worden geproduceerd. Wil jij graag een lekkere chocoladetaart, met minder suiker en meer eiwitten, dan kan dit geregeld worden. Want met al deze technologische snufjes, kunnen gerechten worden toegespitst op jouw voorkeuren. 

Wraps met avocado en meelwormen

Nog meer insecten? In 2030 ga je ze terugvinden in heel veel verschillende gerechten. Neem bijvoorbeeld een heerlijke wrap met tomaatjes, avocado en dus gefrituurde meelwormen. 

T-bone mammoet steak

Over iets meer dan tien jaar kweken we vlees in een laboratorium en dat biedt dus oneindig veel mogelijkheden. Waarom zouden we genoeg nemen met slechts bestaande dieren? Wetenschappers zijn bezig met de wederopstanding van prehistorische dieren, zoals de mammoet en de dodo-vogel. Dus wie weet heb jij over tien jaar een mammoet steak op je bord liggen. 

Eet smakelijk!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edaf75d118cb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });