Dit is momenteel ’s werelds populairste kapsel

En, ga jij de schaar binnenkort ook in je lokken zetten? 

Lees ook

De kappers in Nederland zijn weer enkele weken geopend en de meesten van ons hebben daar al dankbaar gebruik van gemaakt. Of het nu om dode puntjes knippen ging of een much needed dye. Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe haarstijl? Dan wil je misschien wel meegaan in de immer populaire boblijn-trend.

Populariteit

Vandaag de dag zijn er zoveel manieren om je haar te dragen. Kappersverzekeraar Protectivity stelde een lijst van haarstijlen en kapsels op en kwam uit op 170 verschillende stijlen. Dit legde de verzekeraar naast Google-zoekdata en daaruit kwam naar voren dat de bob het meest werd gezocht. Per maand wordt deze haircut gemiddeld 222.580 keer ingevoerd in een zoekmachine.

Knotten en pony’s

Op basis van het zoekgedrag stelde de verzekeraar een lijst samen met de populairste hairdo's. Op nummer 2 stond de knot. De bob laat deze haarstijl echter ver achter zich, want de term bun wordt gemiddeld ‘maar’ 85.890 keer per maand in een zoekmachine ingevoerd. De pony beslaat nummer 3 in de lijst, waar gemiddeld 85.830 naar wordt gezocht.

Naar de bob wordt dus aanzienlijk vaker gegoogeld. Waarom zijn mensen veel geïnteresseerder in deze stijl dan in andere haardachten? Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het een korter kapsel is, zonder dat het té kort is. Ook zijn er tig variaties op de bob te vinden, wat ‘m ook erg geliefd maakt.

Variaties

Voel jij ook de neiging om meteen te googelen naar een bob-stijl? Bespaar jezelf dan de moeite, want wij namen deze schone taak al op ons. Hier een aantal prachtige bobs. Van lobs (ietwat langere bobs) tot de French bob (wanneer het haar tot de hoek van je mond komt) en van asymmetrisch bobs tot a-lijn en messy bobs.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook