Ben & Jerry’s deelt ultieme lifehack om ijs te bewaren 

Had je dit maar eerder geweten.

Heb je een bak met ijs gekocht? Dan ren je vaak zo snel mogelijk naar de vriezer om de boel koud te houden. Logisch, maar wanneer je de bak met ijs uit de vriezer haalt, zit er vaak een laagje ijskristallen overheen. Je favoriete ijsmerk Ben & Jerry’s laat nu weten hoe je dit kunt voorkomen. Lifehack!

Omgekeerd

Volgens het ijsmerk moeten we ons ijs omgekeerd in de vriezer zetten. Dus, met de deksel naar beneden. Hiermee voorkom je de 'freezer burn' oftewel: het laagje ijskristallen op de bovenkant van je favo ijsje.

Maar hoe ontstaat zo’n laagje ijskristallen? Volgens Ben & Jerry’s ligt het aan het vocht dat uit het ijs komt. Het vocht komt namelijk in aanraking met de vochtige omgevingslucht. Wanneer het ijs vervolgens opnieuw bevriest, wordt de smaak en de textuur van de room aangetast. Hierdoor ontstaat er een witte laag van ijskristallen bovenop het ijs.

Maar deze struggle is nu verleden tijd en vanaf nu zet je je pot ijs gewoon omgekeerd in de vriezer!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws