Thijs Boermans opende onlangs zijn eerste restaurant: Nonna Amsterdam. Enne, het restaurant is nu al een begrip in Amsterdam. In samenwerking met MARTINI organiseerde Thijs daarom een gezellige get-together in zijn restaurant om de nieuwste Dare To Be-campagne in het zonnetje te zetten. Wil jij zelf ook een Italiaanse avond hosten voor je vrienden? MARTINI deelt een aantal fijne tips.
Dare to Be
Nonna Amsterdam stond onlangs helemaal in het teken van de Dare to Be-campagne van MARTINI. Tijdens een Italiaanse avond werden diverse MARTINI-ambassadeurs onder wie Anna Nooshin en Yeliz Çiçek verwend met heerlijke cocktails. Ook BN'ers als Winonah de Jong, Selma Omari, Sherefa Yorks en Alkan Çöklü waren aanwezig en genoten van lekkere cocktails en een heerlijk diner.
Tijdens de Italiaanse avond waren er ook unieke illustraties van Drea Dolls. Normaliter tekent de kunstenares alleen vrouwen, maar voor de gelegenheid illustreerde ze ook mannen op haar eigen manier: zelfstandig, zelfverzekerd en glamoureus. Haar creaties, de Dreadolls, zijn sterk en dragen trots uit wie ze zijn. Wat hen echt speciaal maakt? Ze glimlachen niet. In een wereld waarin vrouwen vaak te horen krijgen dat ze meer moeten lachen om aantrekkelijker te zijn, weigeren de Dreadolls dit. Ze zijn gewoon zichzelf. "Met mijn dolls wil ik vreugde en zelfvertrouwen in het leven van anderen brengen." Haar kunstwerken straalden op onze avond en gaven een unieke "Dare To Be" twist aan het geheel", vertelt Andrea.
Benieuwd hoe de avond eruitzag. We delen een aantal hoogtepunten:
Zelf een Italiaanse avond hosten
Wil jij zelf binnenkort ook een Italiaanse avond in de stijl van MARTINI x Nonna Amsterdam hosten voor je vrienden? We hebben een paar fijne tips voor je op een rijtje gezet:
Table Styling
Vergeet de traditionele regels als het gaat om table styling. Laat je creativiteit lekker de vrije loop met deze tips:
- Denk buiten de gebaande paden. Mix en match verschillende bloemen, materialen, kleuren en texturen met elkaar.
- Laat je inspireren door kunst en natuur en combineer elementen die jou inspireren met elkaar.
- Ga voor unieke bloemen. Kies bovendien het liefst bloemen van Nederlandse bodem.
Naamkaartjes
Je table styling is niet compleet zonder naamkaartjes. Maak een naamkaartje extra speciaal door niet alleen iemands naam op te schrijven, maar door bijvoorbeeld ook een grappig feitje over iemand op het kaartje te zetten. Bijvoorbeeld: Wist je dat (Naam) twee instrumenten kan bespelen? Ook is het leuk om een naamkaartje te versieren door naast iemands naam een schets af te beelden van een cocktail of hartje.
Cocktailrecept
Als je je vrienden wilt verwennen met een heerlijke cocktail, tippen we je graag twee heerlijke cocktails. De Martini Bianco Spritz en de alcoholvrije Martini Floreale & Tonic - wel zo leuk als je vrienden die met de auto zijn of niet drinken ook een cocktail mee kunnen drinken!
Martini Bianco Spritz - voor 1 persoon
Wat heb je nodig:
- 50 ml MARTINI Bianco
- 40 ml sodawater
- 60 ml prosecco
- Takje punt
- Schijfje citroen
- IJsklontjes
Hoe maak je de cocktail?
Doe alle ingrediënten in een wijnglas met ijs en roer even door. Easy does it!
Martini Floreale & Tonic alcoholvrij - voor 1 persoon
Wat heb je nodig:
- 75 ml MARTINI Non-Alcoholic Floreale
- 75 ml Tonic
- IJsklontjes
- Sinaasappelschijfje, ter garnering
Hoe maak je de cocktail?
Vul een ballonglas met ijsklontjes. Schenk de MARTINI Non-alcoholic Floreale en de tonic in een glas. Roer door en garneer met een sinaasappelschijfje.
Recept: Gamberi Aglio Olio
Uiteraard moet er ook een heerlijk gerecht op tafel komen. Deze Gamberi Aglio Olio zijn overheerlijk:
Wat heb je nodig - (voor vier personen)
- 300 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 4 teentjes knoflook, dungesneden
- 1 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
- Verse peterselie, fijngehakt
- Extra vierge olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse citroenpartjes, voor serveren
Hoe maak je de Gamberi Aglio Olie?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de garnalen over een bakplaat. Besprenkel zeer royaal met olijfolie en bestrooi met de dungesneden knoflook, rode peper, peterselie, zout en peper.
- Bak de garnalen in de voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten, of tot ze gaar en roze zijn.
- Haal de garnalen uit de oven en serveer ze direct, garneer met verse citroenpartjes voor een verfrissende twist.
- Eet smakelijk!
Geen 18? Geen alcohol
- DaeloShots