OMG! Sylvana IJsselmuiden doet Expeditie Robinson onthulling

Uit wanhoop besloten ze tegen alle regels in iets te doen...

Expeditie Robinson

Kamp Noord had het zwaar te verduren tijdens Expeditie Robinson. Ze verloren proeven, er was geen eten... Sylvana IJsselmuiden onthult dat het haar dwong om iets te doen wat ze nóóit van zichzelf had verwacht.

Inbraak

Samen met Défano, Jan en Sandra vormde Sylvana kamp Noord. Ze hadden het zwaar. Er was geen eten te vinden, en de proeven waarbij ze voedsel konden winnen, verloren ze keer op keer. Uit wanhoop besloten de dames daarom tegen alle regels in, in te breken in het huisje van de productie. "Daar leggen de cameramannen hun spullen neer en ze waren even een paar uur weg", vertelt ze. "Sandra en ik waren wat rebels, dus we zijn even gaan kijken in dat hokje."

Bonte avond

Tot hun grote verbazing troffen ze twee kisten aan. Daar zou natuurlijk weleens eten in kunnen zitten. "We hebben ze open gebroken. We dachten eerst nog: we moeten echt gaan, dit kan echt niet!" Maar hun honger won het van hun schuldgevoel, dus ze gingen door. En ja hoor, in de kisten zat een flinke buit! "Potten tonijn, een paar chocoladerepen, goulash..." vertelt ze glunderend.

Met hun handen vol eten keerden ze terug naar hun teamgenoten. "Defano en Jan bloeiden helemaal op. We hebben alles meteen opgegeten. We hebben echt een bonte avond gehad met zijn vieren", zegt ze. "Het was eigenlijk helemaal niet zo lekker, maar het was vooral het idee dat we eten hadden. Dat was echt een van mijn mooiste avonden."

Schuldgevoel

Nadat ze het feestmaal op hadden, kwam het schuldgevoel. "Sandra en ik waren opeens heel bang en dachten: wat hebben we gedaan?" Gelukkig zette Défano ze met beide benen weer op de grond. "Hij zei: 'Wat willen ze doen? Willen ze in één keer vier mensen naar huis sturen? Dat kan niet. Het komt goed.'" En hij had gelijk. "Kamp Noord was het enige eiland dat nog nooit voedsel had gewonnen. Dus we hadden ook écht niks te eten", praat ze hun stiekeme actie goed.

Als Sylvana terug denkt aan het moment, kan ze zich bijna niet meer voorstellen dat ze zó blij was met de potjes en blikjes eten. "Als je mij nu een blikje goulash of tonijn geeft, hoef ik het echt niet. Maar toen was het echt genieten." Ook was het volgens haar goed voor de team spirit. "Het verbindt enorm."

Lifestyle
  • RTL
  • Expeditie Robinson