Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Thank us later!

Lees ook

Heb jij een vakantie geboekt en zit je eigenlijk met je hoofd al op het strand in Spanje? Dat is natuurlijk een fijn vooruitzicht, maar ook een flinke investering. Zou je wel wat tips willen hebben over hoe je zo veel mogelijk geld zou kunnen besparen op reis, zonder dat je in goedkope hostels hoeft te overnachten? Lees dan snel verder! Wij hebben de 5 beste zuinige reistips voor je geselecteerd!

1. Reis af naar goedkope landen

Landen als Thailand, Indonesië en Vietnam zijn niet voor niets zo populair. Het leven daar is enorm goedkoop. Het ticket kost iets, maar eenmaal daar kun je leven als een god in Frankrijk zonder al te veel geld uit te geven. Nu is dat in tijden van corona natuurlijk iets moeilijker, maar er zijn ook Europese landen waar het leven goedkoper is dan Nederland. Denk aan Kroatië of Griekenland.

2. Geheime zoeker

Naar verluidt maken vliegtuigmaatschappijen de tickets duurder naarmate je vaker hun website bezoekt. Zet daarom je cookies uit op je computer, zodat ze deze gegevens niet van je hebben.

3. Bezoek een vriend

Heb jij vrienden of kennissen die in het buitenland wonen? Mooi. Breng ze eens een bezoekje! Je kunt op deze manier op vakantie, maar bent daar geen geld meer kwijt aan vervoer en accommodatie en misschien ook wel een stuk minder aan eten en drinken! Daarnaast is het natuurlijk ook enorm gezellig, en die vriend of vriendin kan je natuurlijk ook nog eens al het moois in de buurt laten zien. Scheelt weer een gids inhuren.

4. Reis buiten het seizoen

Buiten de schoolvakanties zijn de vliegtickets en hotels vele malen goedkoper dan in de schoolvakanties. Ben je niet gebonden aan vaste schoolvakanties? Grijp dan buiten het reisseizoen je kans!

5. Eet bij locale eettentjes

Ga je bij de grote, westerse restaurants eten, dan betaal je vaak de hoofdprijs, en proef je weinig van de cultuur. Als je bij de kleinere, locale restaurantjes gaat eten, proef je het echte eten van dat land en help je daarbij ook de bevolking door je bijdrage.

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook