Kim Feenstra slaat terug na kritiek op bikinifoto

"Ik zit niet meer zo strak in mijn vel als 2 jaar geleden en dat is oké."

Kim Feenstra

Kim Feenstra plaatste onlangs trots een bikinifoto met baby Brooklyn op Instagram. Wat ze niet had zien aankomen, waren de vele negatieve reactie die ze op haar lichaam kreeg. Het model laat niet over zich heen lopen en bij van zich af.

Veel kritiek

"In mijn vorige post plaatste ik met trots een foto van mij en Brooklyn om mijn luiers (ja ik zit tegenwoordig in de shitty business) te promoten. Nooit bij stil gestaan dat deze foto de (on)nodige reacties zou oproepen", begint Kim bij een nieuwe bikinifoto van zichzelf. "Dat ik trots moest zijn dat ik mijn lichaam op deze manier durfde te laten zien (ik wist niet dat er iets mis mee was), of er nog een kindje onderweg was (wanneer stoppen we met deze intense vragen, het is niet vanzelfsprekend namelijk en zie ik er zo zwanger uit dan?), hoe fijn het is om te zien dat ik ook 'vetjes' heb (vetpercentage weten anyone?) en dan heb ik de hele negatieve reacties maar verwijderd."

Ondanks dat Kim ook veel positieve reacties op haar foto kreeg, vindt ze het belangrijk om de negatieve reacties aandacht te geven. "Van huis uit heb ik geleerd om trots te zijn op wie ik ben en me daarvoor nooit te schamen. Nu ik moeder mag zijn heb ik nog meer rust kunnen vinden in het omarmen van mezelf en de vrouw die ik nu ben. Ik zit niet meer zo strak in mijn vel als 2 jaar geleden en dat is oké."

Vergelijken met een ander

Kim zit naar eigen zeggen een stuk strakker in haar vel wanneer ze hier keihard voor gaat trainen. "Maar ik ben trotser dan ooit op mijn lichaam want ik heb een kind gedragen. En dat je daar dan nu de sporen van ziet, so fucking be it." Het model vraagt zich dan ook af waarom vrouwen zich alleen maar beter kunnen voelen als we zien dat de ander ook putjes, vetrollen of striae heeft.

"Is dat echt hoe diep we gezonken zijn? Ik heb het idee dat body positivity alleen body positivity is wanneer het de meeste vrouwen zelf uitkomt. Dat wanneer het gras niet groener is aan de overkant applaudisseren we en juichen we het toe. Alsof we teren op de 'imperfecties' en ellende van een ander."

Body positivity

"Wat me ook opvalt is dat we massaal love kunnen geven aan een vrouw die vol trots haar vijf vetrollen de wereld in gooit, ze alle vijf een naam heeft gegeven dat vervolgens post dat ze op de bank ligt te rollen met haar rollen en wij allemaal reageren met: oh je bent zo fantastisch en hartjes en viooltjes. Maar de meid die hard werkt in de sportschool en haar uber strakke kont vol trots op de gram gooit is slecht voor het zelfvertrouwen en roept vraagtekens op?"

"Body positivity is for Every BODY. Dun groot, klein, dik, snoezig, romig, met tijgerstrepen of zo glad als een aal. Kind gebaard of niet. Wij vrouwen zijn zo fel en hard over een ander maar met name voor onszelf", gaat Kim verder. Het topmodel sluit haar bericht af met de vraag. "Een beetje meer (zelf)liefde doet niemand kwaad. Toch?" You go, Kim.

Celebrities
  • Grazia
  • BrunoPress, Instagram