Dit is de reden dat je eigenlijk maar één keer moet afvegen na het doen van een grote boodschap

Don't shoot the messenger!

afvegen

Iedereen heeft een andere ervaring in het kleinste kamertje van het huis als er een grote boodschap gedaan moet worden. De één gebruikt netjes twee velletjes wc-papier voor iedere veeg, terwijl een ander er een hele wc-rol doorheen werkt. Maarre, heb jij je weleens afgevraagd hoe vaak afvegen "normaal" is na het poepen? Let's talk poop!

Één keer vegen

Velen vinden het altijd fijn om een voorraad wc-papier in huis te hebben. Stel je voor dat je een grote boodschap moet doen en je hebt bijna geen wc-papier meer in huis... Tja, dan zijn de rapen gaar. Maar eigenlijk zou je aan een paar velletjes toiletpapier al genoeg moeten hebben. Zo vertelt natuurgeneeskundige arts Marisol Teijeiro in de podcast Urban Wellness Clinic dat je stukje wc-papier na het afvegen eigenlijk nog vlekkeloos zou moeten zijn. “Je zou eigenlijk niks op het stukje papier moeten hebben. Je hoort eigenlijk één keer te vegen en dat moet genoeg zijn.”

Slechte stoelgang

Maar waarom hoor je maar één keer te vegen? Is dat niet wat weinig? Volgens de natuurgeneeskundige heeft het alles te maken met een goede stoelgang. Zo legt ze uit: “Als je meerdere vellen nodig hebt om de boel schoon te krijgen, kan dat wijzen op een slechte stoelgang. Het kan ook zijn dat je dingen eet waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.

De perfecte drol

Als je een goede stoelgang hebt, hoort daar ook een goede drol bij. De perfecte drol zou meteen naar de bodem van de pot moeten zinken, vertelt Tejeiro. Tevens zou-ie een ‘mooie’ kleur bruin moeten hebben en even lang moeten zijn als je onderarm -maar laat dat opmeten maar zitten. Hij laat dan ook eigenlijk geen sporen achter op je kont, waardoor één keer vegen genoeg is.

Tja, klinkt leuk en aardig, maar in de praktijk werkt dat helaas niet altijd zo. Maar, dan heb je vanaf nu wel een doel op het toilet!

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock