Huh: personal trainer legt uit waarom een cheeseburger gezonder is dan een proteïnekoekje

Soms blijkt een bewuste snack helemaal niet zo bewust.

Wanneer je kiest voor een bewuste snack na je workout, ga je dan voor een cheeseburger van McDonald's, of een speciaal proteïnekoekje? Wij hadden de keuze zelf al gemaakt, maar personal trainer Laura Ghiacy bracht ons met deze video even een stevige reality check.

Bewust snacken

Een cheat meal moet kunnen, maar als je de smaak te pakken hebt met gezond eten een regelmatig bewegen, dan wil je misschien een bewustere snack. En met alle gezondheidsproducten op de markt hóeft bewust snacken niet moeilijk te zijn, toch? Maar schijn bedriegt, legt personal trainer Laura Ghiacy uit in een TikTok die inmiddels meer dan 19 miljoen keer is bekeken.

De echte workout-fanaten zullen ongetwijfeld wel eens een proteïnesnack oppeuzelen. De eiwitten helpen bij het opbouwen van spiermassa en zijn daarom de ultieme snack om na je sportschoolbezoek er weer fris tegenaan te kunnen. En nu steeds meer mensen bewust leven en actief zijn, komen er ook steeds meer 'gezonde' producten in de schappen te liggen. Low-fat, high-protein, en ga zo maar door. Laura Ghiacy legt echter uit dat het heel makkelijk is om voor de marketingtrucjes van dit soort producten te vallen. “Ik ga hier zo veel hate voor krijgen”, begint ze haar video. “Maar we gaan kijken of een proteïnekoekje gezonder is dan een cheeseburger van McDonald’s.”

Voedingswaarden vergelijken

Ghiacy gaat één voor één van beide producten na wat de voedingswaarden zijn. Zo blijkt dat er in het proteïnekoekje 16 gram eiwitten zit, terwijl dat in de cheeseburger 15 gram is. Een miniem verschil dus. Ook op andere vlakken blijkt de cheeseburger het bijna even goed of zelfs béter te doen dan het koekje. Zo bevat het koekje 12 gram vet versus 13 gram in de burger en heeft het koekje een forse 59 gram aan koolhydraten tegenover 32 gram in de McDonald’s-lekkernij. Ook bevat het koekje maar liefst 25 gram suiker en heeft de cheeseburger slechts 7 gram suiker. En tenslotte, als klap op de vuurpijl: 420 kilocalorieën in het koekje, versus 300 in de cheeseburger. “Ik ga er vandoor, lekker mijn cheeseburger opeten”, sluit Ghiacy haar video.

Nou geldt dit natuurlijk niet voor ieder proteïnekoekje, maar wij checken voortaan in elk geval éxtra goed de labels op onze snacks…

Bron: Kookfans | Beeld: Tiktok

Laatste nieuws