Met deze oefening krijg je rondere billen

En je kunt deze oefening gewoon thuis uitvoeren.

rondere billen

Squats, lunges en deadlifts: we doen deze oefeningen allemaal om fit en sterker te worden, maar ook om onze bilpartij te trainen. Maar met welke oefening krijg je nou echt rondere billen? Volgens sportexpert Luke Worthington is dat de met de frog pump.

Frog Pumps

Nu we thuis weer aan het sporten zijn, voeren we regelmatig een hip thrust of een glute bridge met een kettlebell uit om rondere billen te krijgen. Vanaf nu voegen we daar ook de frog pump aan toe. Deze oefening lijkt een beetje op de glute bridge, alleen houd je je voeten tegen elkaar aangedrukt als je de oefening uitvoert.

Met de frog pumps train je de grote spiergroep in je billen, ook wel bekend als je glutes.

Oefening

Waarom werkt de frog pump dan zoveel beter dan een glute bridge of hip thrust? Luke Worthington, Head of Education bij Third Space London (een bekende sportschool in het Verenigd Koninkrijk), legt het uit aan Women’s Health. De beweging die je maakt tijdens de frog pump is namelijk net wat anders dan de beweging die je maakt bij een glute bridge.

“Dit zorgt voor een betere activatie van de spieren, dan wanneer je een gewone bridge uitvoert. Deze oefening activeert zowel de gluteus maximus als de gluteus medius voor een rondere vorm van je billen”, legt hij uit.

Wij voegen de frog pump meteen even toe aan onze workout!

Fit
  • Women's Health Mag
  • iStock