Waarom je nooit een douche puff moet gebruiken

Getsie.

Glad female pressing liquid onto bath sponge

We houden allemaal van een schoon lichaam. Geef ons een product tegen dode huidcellen en we omarmen het met alle liefde tijdens onze dagelijkse douche-sessie. Met douche puffs moet je echter wel oppassen. Er zitten namelijk nogal wat haakjes en oogjes aan deze ballen van plastic netjes!

Bacteriën

In de 90's had ieder meisje een douche puff in haar bezit, maar ook tegenwoordig is de puff nog in menig badkamer te vinden. Roze, blauw, geel... Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. We geven toe: dat ziet er best leuk uit in het douchehokje. Maar toch schijnt het niet de allerbeste keuze te zijn. Ze zouden namelijk vol zitten met bacteriën. Ew!

Warm en vochtig

Uit onderzoek is gebleken dat de omgeving van de douche puff, de vochtige en warme douchecabine, een uitgelezen plek is voor bacteriën om lekker te groeien. De bacteriën groeien voornamelijk ’s nachts, dus elke ochtend zeep jij je lekker in met nieuwe, verdubbelde bacteriën die vanuit alle lagen van de spons komen. Gatsie.

Andere optie

Al met al is het dus veel beter om gewoon een lichaamsscrub uit een flesje of een potje te gebruiken. Deze ruiken niet alleen veel lekkerder, maar halen de dode huidcellen ook nog eens veel beter weg!

Bron: Marie Claire UK, Beeld: iStock