Rebel Wilson vertelt hoe ze 35 kilo afviel zonder te sporten

Dit is hét geheim van haar gewichtsverlies

Het jaar 2020 was voor Rebel Wilson The Year of Health. Ze besloot toen het roer om te gooien en af te vallen. Dat lukte: er vloog zo'n 18 kilo vanaf. In 2021 ging ze nog even vrolijk door. De eindstand: 35 kilo lichter. En dat deed ze niet door te zwoegen in de sportschool.

Walk it!

Hoewel Rebel heus weleens een work-out met een personal trainer heeft gedaan, is dat niet hét geheim van haar gewichtsverlies, onthult ze aan Apple Fitness+. Wat de kilo's écht als sneeuw voor de zon deed verdwijnen? Wandelen. "Tijdens een body analyse werd me verteld: 'Rebel, de beste manier voor jou om af te vallen en lichaamsvet te verliezen, is gewoon door te wandelen'", vertelt ze. "Het hoefde niet intensief te zijn, geen heuvel op, gewoon een uur per dag normaal wandelen."

Me-time

Vanaf dat moment ging ze iedere dag een uur lopen. "Het gaat erop dat je lichaam in beweging blijft en je bloedcirculatie op gang blijft", legt ze uit. "Mensen denken altijd dat je keihard moet trainen voor resultaat. Ja, als je de nieuwe Thor wilt worden misschien. Maar voor een normaal persoon is wandelen net zo gezond."

Een uur klinkt misschien lang, maar Rebel ziet het inmiddels ook als ontspannen me-time. "Ik luister een podcast of muziek", vertelt ze. "Het grootste voordeel: je hebt niks nodig en kunt het overal ter wereld doen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Voeding

Wandelen was dan wel haar holy grail, ook haar voeding moest eraan geloven. "Eerst at ik waarschijnlijk zo’n 3.000 calorieën per dag. Mijn eten bestond voornamelijk uit koolhydraten, waardoor ik nog steeds honger had", vertelde ze aan People. "Ik eet nu veel meer maaltijden die rijk zijn aan proteïnen. In het begin was dat lastig, omdat ik eerst bijna geen vlees at. Nu eet ik vaak vis en kip."

Enne, cheaten gebeurt ook nog gewoon hoor. "Het betekent heus niet dat ik echt elke week supergezond eet. Sommige weken gaat het gewoon even minder, en dat is heus niet erg. Ik probeer vooral een goede, gezonde balans te vinden. Niks is verboden. Dus als ik een burger wil mét friet, neem ik dat en geniet ik ervan."

Gezonde relatie met eten

We kunnen er niet omheen: haar transformatie is een enorme prestatie. Al wil Rebel wel benadrukken dat ze het niet deed om aan het Hollywood schoonheidsideaal te voldoen. "Ik voelde me heel zelfverzekerd toen ik voller was, ik hield echt van mezelf", vertelde ze vorig jaar aan BBC. "Maar diep van binnen wist ik dat mijn emotie-eten niet gezond was. Ik hoefde niet iedere avond een bak ijs te eten; ik deed dat om mijn emoties te verdoven."

Haar doel was daarom niet zozeer afvallen, maar vooral healthy zijn en een gezonde relatie met eten hebben. Ook haar kinderwens speelde mee: "Ik naderde de 40 en wilde mijn eicellen laten invriezen. Experts vertelde me dat hoe gezonder ik was, hoe beter het proces zou verlopen."

Bron: Grazia, Today, Shape, Hello Magazine, 7News | Beeld: BrunoPress, Instagram