Dio blikt terug op Expeditie Robinson: ‘Ik lag er op zo’n ongelukkige manier uit’

Ook deelt de rapper dat zijn voet nog niet helemaal is hersteld, nadat hij in een zee-egel stapte.

Het Expeditie Robinson: All Stars-avontuur van Dio duurde een stuk korter dan hij had gehoopt. De rapper stapte tijdens een strandwandeling met zijn volle gewicht op een zee-egel. Tijdens de eilandraad besloot zijn team hem dan ook naar huis te stemmen. In Eilandpraat blikt Dio terug op zijn deelname aan het survivalprogramma. 

Nog steeds niet hersteld

Hoewel de opnames van Expeditie Robinson al een tijd geleden plaatsvonden – en het dus ook al weken geleden is dat Dio op een zee-egel stapte – deelt de rapper dat zijn voet nog steeds niet helemaal is hersteld. “Het gaat goed met mijn voet nu, maar hij is niet 100 procent hersteld. Het gaat beter, ik kan er gewoon weer op lopen.” 

“Er zit nog een naaldje in. Dat voel ik wel als ik een beetje gebogen op mijn voet sta. Dat is vervelend.” 

All Stars-seizoen

Dio deed in 2016 al eens mee aan Expeditie Robinson en werd toen tweede. Maar waarom besloot hij opnieuw mee te doen aan het survivalprogramma? “Ik dacht het is een All Stars-editie. Ik ga echt niet op mijn luie reet thuis zitten kijken hoe ik daaraan mee had kunnen doen. Ik vond het gewoon echt een eer om tussen de legendes van alle andere seizoenen te mogen staan.” 

“Om op die manier te competen; dat was ook een beetje wat ik miste tijdens mijn eerste seizoen. Sommige mensen hadden niet per se die winnaarsmentaliteit in mijn opinie. En hier wist ik: het wordt gewoon zwaar. Hier moet je op de top van je kunnen gaan presteren. Dat was voor mij de uitdaging.”  

Balen

Tijdens Eilandpraat is ook te zien dat Dio zijn beste vriend opbelt om te delen dat hij uit de Expeditie ligt. “Dit is snel, hè”, lacht Dio aan de telefoon. “Ik lig er op zo’n ongelukkige manier uit. Het was echt wel de bedoeling dat ik tot het eind zou blijven. Ik was aan het strijden en zat er ook echt lekker in, maar je raadt het nooit: ik ben in een zee-egel gestapt, bro. Mijn hele voet is doorboord. Ik ben uitgeschakeld door een zee-egel.”

Hoewel Dio eigenlijk na zijn exit naar huis zou gaan, deelt hij dat hij nog twee weken langer op Zanzibar (waar het programma wordt opgenomen) is gebleven. “Ik heb er maar meteen een revalidatievakantie van gemaakt. Ik ben nog ongeveer twee weken langer gebleven en heb het eiland afgereisd.” Heerlijk! 

Bron: Eilandpraat | Beeld: RTL (Shotsbysud)