Vakantietip: 6x naturisme & wellness

Hier kom je helemaal tot jezelf.

Ultiem ontspannen deze zomer? Pak je koffer dan licht in, want een naturisme vakantie geeft je gezelligheid, harmonie, (bewegings)vrijheid, zelfacceptatie én meer zelfvertrouwen. De positieve invloed op lichaam en geest is enorm. Zeker op deze heerlijke wellness-plekken, waar je helemaal tot jezelf komt.

1. Siervijver

Vlak boven de Spaanse grens aan de Franse kust vind je het idyllisch gelegen Arnaoutchot Camping Naturiste (in departement Landes), met wellness-centrum Les Bassins d’Arna. Prachtig, met een sauna, hamam en bubbelbaden in de openlucht. De eyecatcher van deze bijzondere plek: een prachtige tuin met enorme siervijver vol waterlelies, karpers en libellen. Je vindt er ook een zonneterras, kruidentheehuis en vier cabines voor schoonheids-behandelingen, massages en balneotherapie. Allemaal te bereiken via loopbruggen die omringd worden door lokale duingrassen.

2. Modderbad

Hou je van rust? Wakker worden midden in de natuur? Kies dan voor Domaine de la Sablière (Gard), waar je dagelijks kunt bijkomen in de sauna en met - in het hoogseizoen – een keur aan massages en yogalessen. In de zomermaanden juli en augustus is het modderbad een must. Niet alleen goed voor lichaam en geest, maar ook een gezellig moment van samenkomen.

3. Muziek

Een enorme balneotherapiezone, grotendeels in de openlucht. Bij Le Sérignan Plage Nature (Hérault) vind je het. Naast de bubbelbaden is er een 25-meter zwembad waar je onder het genot van muziek (ook onder water te horen!) je baantjes kunt trekken. Verder: een speciaal massagepad onder water waar je afwisselend tegen de stroom in kunt lopen op een kiezelstenenbodem (voetzoolmassage gegarandeerd). Voor stevige dijen kun je je lateraal door water laten masseren, en er is een gewichtloze baan om je benen te ontlasten.

4. Corsica

Voor fysiek en mentaal welzijn reis je af naar het 4-sterren naturistenresort Riva Bella Thalasso & Spa Resort op Corsica. De zee staat al sinds de oudheid bekend om zijn rijkdom aan negatieve ionen, sporen-elementen en zoöplankton. Riva Bella verzorgt unieke behandelingen op basis van natuurlijke ingrediënten die lokaal gewonnen worden, uitgevoerd door erkende professionals. Zo staan er onder meer op het menu: een zeetraject op 32°C, een oosterse hamam, behandelingen op basis van therapieën met zeewater en draineren of afslanken dankzij watermassa. Vermoeidheid, zorgen... Alles verdwijnt en wordt vervangen door een overweldigend welzijn. Aanrader!

5. Zeewier

Een massage in zeewaterbaden met essentiële oliën. Gewikkeld worden in zeewier en zeemodder voor ontspanning. In Euronat Village Naturiste (Gironde) vind je de perfecte combinatie tussen ontspanning en het welzijn van lichaam en geest. Het spa-menu neemt je mee op wereldreis langs Polynesië - voor een scrub met roze zand bijvoorbeeld - of de Noordpool, waar je kunt genieten van een kristalbad. Ook voor meer gangbare behandelingen kun je er terecht. Denk aan een deep tissue massage of shiatsu. Wie graag nog lekkerder in zijn vel zit, kan hier ook terecht voor dieetcoaching.

6. Persoonlijk

Last van je rug, een terugkerende blessure, stress of chronisch slaaptekort? Bij het intieme wellnesscentrum Domaine de Bélézy (Vaucluse) worden treatments speciaal op jou afgestemd. Toe aan een fitnesskuur aangevuld met massages en douches met harde stralen? Dat kan. Behoefte aan acupunctuur of een osteopaat? Ook geen probleem. En wie iets bijzonders te vieren heeft, kan ook terecht bij een schoonheidsspecialist voor een gezichtsbehandeling, make-up of een manicure. Mooi vanbinnen en vanbuiten!

Meer weten? Laat je inspireren door de gratis te downloaden brochure via france4naturisme.com

Wist je dat naturisme....

  • ...van oorsprong een door artsen aanbevolen medische therapie is? Naakt leven van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is de beste manier om de huid geleidelijk aan de zon te laten wennen. Door hem bloot te stellen aan de nog zachte zonnestralen, 's morgens en/of 's avonds, verbrand je minder snel door de schadelijke stralen tussen 12.00 en 16.00 uur.
  • ...voor de thermoregulatie van ons lichaam zorgt? Het permanente gebruik van kleding doet ons geleidelijk ons vermogen verliezen om de lichaamstemperatuur te regelen. Bij naturisme is de thermoregulatie sneller en efficiënter.
  • ...heel hygiënisch is? Een van de basisregels is dat je je billen nooit rechtstreeks op een stoel parkeert, maar altijd op je handdoek. Zonder (nat) zwempak of strakke kleding is er bovendien geen onder-breking van de bloed- of lymfecirculatie en vermijd je irritatie en andere ongemakken. Je zweet ook minder. En zweten, vooral in de zomer, veroorzaakt soms kleine bacteriële infecties die een vakantie snel kunnen bederven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met France 4 Naturisme.

Beeld: iStock