Geen zin om te sporten? Deze 3 docu’s geven je een zetje

Uurtje bingen, uurtje sporten.

young woman watching television

Na het zien van deze sport & health documentaires trek jij meteen je sportschoenen aan. 

1. Fittest on Earth (A decade of fitness)

CrossFit wordt steeds populairder en inmiddels kun je in heel Nederland CrossFit-lessen volgen. Maar weet je ook hoe deze sport is ontstaan? Kijk en verwonder je over de obsessies van CrossFit-atleten die allemaal de titel ‘Fitste persoon op aarde’ willen winnen. Hun energie, doorzettingsvermogen en enthousiasme werken aanstekelijk.

2. Fat, sick and nearly dead 2

Joe vindt het lastig om op gewicht te blijven en praat met ervaringsdeskundigen, medici en mensen op straat over een gezonde leefstijl. Hamvraag van de docu: Hoe kun je gezond leven in een wereld waar je constant wordt overstelpt met slechte keuzes? Daarnaast wordt duidelijk hoe je aangeleerde healthy habits (vanaf nu écht twee keer per week sporten!) definitief toevoegt aan je dagelijkse leven en hoe je voedingspatroon je gezondheid beïnvloedt. Aanrader!

3. From fat to finish line

Wat doe je als je jezelf (veel) te zwaar vindt? Twaalf zwaarlijvige mannen en vrouwen spreken af om samen 225 kilo te verliezen en willen een estafetteloop van meer dan 300 (!) kilometer voltooien. De groep wordt begeleid door hardloper Rik Akey en gezondheidsblogger Katie Foster. En geloof ons, na het zien van deze docu sta jij te trappelen om te beginnen met hardlopen.

Tekst: Suzanne Meeuwissen | Beeld: iStock