Hoewel het 'voelen en knijpen' altijd een beetje ongemakkelijk is in de supermarkt, ben je toch altijd blij als je een rijpe avocado in het schap gevonden hebt. Winning, want je kunt 'm nu mooi meteen gebruiken voor je lunch of avondeten. Maar wat nou als je alleen de helft nodig hebt?
Bruin
Avocado's zijn heerlijk en zitten vol met gezonde vetten, kalium, vitaminen en vezels. Enige probleem is dat ze niet lang mooi rijp blijven. Heb je nét een goede avocado gescoord, is 'ie binnen de kortste keren alweer bruin. Herkenbaar én vervelend. Maar met dit trucje blijft 'ie langer rijp.
Truc
Snijd een rode ui in grote stukken en stop deze in een diep plastic bakje. Leg vervolgens de halve avocado (met pit) op de gesneden uien. Doe dan de deksel erop en stop 'm in de koelkast. Et voilà! Zo is de avocado de volgende dag ook nog groen. Hoe dit komt? De ui stoot zwavelgassen uit die het proces tegengaan wat ervoor zorgt dat de avocado's bruin worden.
Beeld: iStock