Handig! Zo krijg je de geur uit je kleding na het gourmetten

Aha!

It's Christmas time! Dat betekent dat in menig huishouden het gourmetstel weer van zolder is gehaald voor een feestelijk kerstdiner. Ontzettend genieten, dat is het zeker. Enig minpuntje: de gourmetgeur blijft nog uren in je kleding zitten. Gelukkig kom je daar met deze eenvoudige tips snel vanaf!

Wassen

Als eerste kun je natuurlijk je kleding wassen. Gebruik een lekker ruikend wasmiddel, zodat de gourmetgeur plaats maakt voor de geur van je favoriete wasmiddel. Mocht je bijvoorbeeld allergisch zijn voor wasmiddel met parfum en ruik je de gourmetgeur na het wassen nog steeds? Dan zijn er gelukkig nog meer oplossingen om van de geur af te komen.

Baking soda

Baking soda is een handige oplossing voor wanneer je bijvoorbeeld geen tijd hebt om je kleding te wassen. Het is een effectieve manier om toch van de geur af te komen. Ga als volgt te werk. Leg de kleding neer, sprenkel de baking soda eroverheen en laat het een paar uur intrekken. Spoel even af, laat drogen, en als het goed is ruikt de stof nu weer lekker fris! Een andere optie is om de kleding in een zak met baking soda te stoppen. Even schudden, tien minuten laten intrekken, afspoelen en klaar is kees!

Droogtrommeldoekjes

Droogtrommeldoekjes zijn ook ideaal om de gourmetgeur uit je kleren te krijgen. Stop de kleding in de droger (als het daar tegen kan) en stop er een droogtrommeldoekje bij. Laat tien minuten draaien en als het goed is moet je kleding nu weer lekker fris ruiken!

Stomen

De laatste optie is misschien niet voor iedereen even handig. Heb je een stomer in huis? Lucky you! Dan kun je daarmee ook de gourmetgeur uit je kleding verdrijven in plaats van met de wasmachine. Door de stoom verdwijnt de geur als sneeuw voor de zon. Nog weer een andere optie; hang je kleding tijdens het douchen in de badkamer. Op deze manier stoom je het ook een beetje.

Bron: Vriendin, Dingen voor Vrouwen, Grazia | Beeld: Adobe Stock