Kan je tarotkaarten voor jezelf leggen?

Ontdek wat tarot precies is.

Heb je interesse in kaartleggen, maar durf je deze niet voor jezelf te leggen? Er is veel wisselende informatie te vinden over of je kaartleggen nu wel of niet voor jezelf kunt doen. Lees snel verder en ontdek wat tarot precies is en wie er wel of geen kaarten kunnen leggen. 

Wat is tarot precies?

Tarot is een kaartenset, bestaande uit 78 kaarten met symbolen. Arcanum betekent in het Nederlands ‘geheim’. De set bevat 22 grote arcana kaarten, welke dus staan voor grote geheimen. Daarnaast bevat de set 56 kleine arcana kaarten, welke weer staan voor kleine geheimen.

De symbolen op de kaarten hebben emotionele betekenissen. Deze betekenis wordt ook wel resonantie genoemd. Wanneer je tarotkaarten door een ander laat leggen, laat je dit vaak doen door een paragnost of door een medium. Zij hebben veel inzicht in de symbolen en kunnen de symbolen door middel van resonantie eenvoudig vertalen.

Tarotkaarten leggen voor jezelf

Veel mensen denken dat je tarotkaarten niet voor jezelf kunt leggen. Dit is niet waar. De meeste mediums en paragnosten denken dat zij niet objectief zijn, bij het bekijken van eigen kaarten. Maar dit betekent natuurlijk niet dat het niet mogelijk is. Zelf kaartleggen biedt juist ontzettend veel inzicht.

Ook jij kan kaartleggen leren. Er zijn verschillende methoden. Zo kun je onder andere kaartleggen met drie kaarten, een Keltisch kruis of Hagal legpatroon. Begin met de eenvoudigste methode en breid dit later uit naar de meer complexe methoden, voor meer inzicht.

Wie kan mij helpen met tarotkaarten leggen?

Zit je niet te wachten op het leren leggen van tarotkaarten? Dan is het aan te raden om een ervaren medium of paragnost op te zoeken. Veel van hen zijn namelijk ervaren kaartleggers en kunnen je aan de hand van de getrokken kaarten goed uitleggen wat de betekenis hiervan is.

Voorbeelden van vragen die je kunt stellen tijdens een kaartleggen zijn:

  • Maak ik promotie bij mijn huidige werkgever?
  • Hoe kan ik mijn kwaliteit van leven verbeteren?
  • Waarom doet mijn partner anders dan normaal?

Andere manieren om antwoorden te krijgen

Tarotkaarten geven inzicht in bepaalde situaties, maar ze voorspellen de toekomst niet. De getrokken kaarten zijn afgestemd op je persoonlijke energie, mentale toestand en bepaalde gebeurtenissen. Dit zijn situaties die kunnen veranderen. En daarmee kan ook je toekomst heel anders verlopen dan wat er uit de kaarten leek te komen.

Zit je met levensvragen die je nu al nachten wakker houden? Overweeg dan met een medium te praten. Zij zijn in staat om beelden en visioenen uit het verleden, heden en de toekomst waar te nemen. Daarnaast kunnen zij communiceren met overleden entiteiten, engelen en demonen.

Beeld: Pexels