5 Groentes die bomvol met eiwitten zitten

Altijd goed om te weten.

Fresh fruits and vegetables

Ben jij druk bezig met sporten, spieren opbouwen en/of afvallen? Dan maak jij vast gretig gebruik van eiwitshakes en gekookte eieren. Natuurlijk horen er in een eiwitrijk-dieet ook groentes. Er zijn namelijk genoeg groentes die ook bomvol zitten met eiwitten! 

Krachtvoer

1. Spinazie

Deze had je natuurlijk al verwacht. Popeye is niet de enige die deze groente eet om spieren op te bouwen, want jij kan dat ook!

2. Broccoli

Deze groente is en blijft een grote favoriet. Het zit boordevol met vitamine C en vezels (lees gezonde darmen en dus plattere buik), maar daarnaast ook vol met eiwitten. Winning!

3. Spruitjes

Ook spruitjes zitten vol vezels en zijn, net als de broccoli, goed voor je darmen. Daarnaast zitten er heel veel eiwitten in én nog veel meer andere vitamines. Niet zo gek op spruitjes? Tegenwoordig zijn er heel wat meer lekkere recepten met spruitjes in plaats van alleen het koken. Probeer eens een lekker recept uit, en daarna horen we je wel weer.

4. Gebakken aardappel

Huh, aardappel? Jazeker, aardappelen bevatten flink wat eiwitten. Wissel je groentes af en toe af met een aardappel en je dieet blijft afwisselend en leuk.

5. Erwten

Erwten zijn niet zo heel populair, maar dat is eigenlijk heel onterecht. Ze zitten boordevol eiwitten en zijn ook nog eens eindeloos mee te variëren in de keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van frisse doperwtensoep met dille of vervang je sla eens voor doperwten en je hebt een heerlijke doperwtensalade. Eet smakelijk!

Bron: Women's Health UK | Beeld: iStock