Feestelijke look? Tips en inspiratie om de mooiste versie van jezelf te zijn!

Voor een verjaardag, jubileum, uitreiking – of gewoon zomaar: soms heb je zin om er feestelijk uit te zien. Haal alles uit de kast! Van sieraden tot kleding, er zijn genoeg onderwerpen om aan te denken. Met déze tips word jij de beste versie van jezelf.

Sieraden

We beginnen bij de accessoires: sieraden! Je kunt er zeker mee uitpakken om een feestelijke look te creëren. Combineer het liefst verschillende sieraden. Zo gaat een ketting perfect samen met mooie armbanden dames. Je kunt de sieraden zelfs op elkaar aan laten sluiten, door bijvoorbeeld hetzelfde steentje terug te laten komen. Let ook op de kleur van het sieraad. Grofweg gezegd heb je de keuze tussen zilver en goud. Zilver oogt wat subtieler, goud juist wat opvallender. Draag vooral waar jij je prettig bij voelt. En van sommige sieraden kun je een waar statement piece maken, zoals grote oorbellen. Ook een unieke, abstracte vorm valt op: nog iets om mee te spelen.

Make-up

Of je op een dagelijkse dag nu veel of weinig make-up draagt: bij een feestelijke look is het tof om hiermee uit te pakken. Probeer bijvoorbeeld een make-up look met fraaie oogschaduw uit. Of ga juist voor een knalkleur op je wangen of lippen. Heb je nog niet zoveel ervaring met het opdoen van make-up? Dat hoeft gelukkig helemaal geen punt te zijn, want er zijn een heleboel tutorials te vinden die je stap voor stap kunt volgen. Maak daar zeker gebruik van.

Haar

Als je haar maar goed zit! Deze uitspraak is ook zeker van toepassing bij het totaalplaatje van je look. Steek je haar bijvoorbeeld op, want dit kan er hartstikke feestelijk uitzien. Ook een bijzonder kapsel is een idee, zoals twee hoge knotjes naar de Y2K stijl. Of ga voor een speels geheel, door bijvoorbeeld een pony te laten knippen en je haar mooi en wat wild langs je gezicht te laten vallen.

Kleding

Met kleding kun je alle kanten op. Maak daar dan ook zeker gebruik van! Kies voor kledingstukken die meteen in het oog springen. Of het nu om een prachtige jurk of een stoer jumpsuit gaat, jij weet het best wat je aan kunt trekken. Durf te kiezen voor bijzondere kleuren, fits en details. Dat is nu juist zo leuk!

Nagels

Nog een detail om op te letten? Dat zijn je nagels! Zorg allereerst natuurlijk dat ze er verzorgd uitzien. Verder kun je kiezen voor een mooie kleur op je nagels – in een subtiele of juist een felle tint. Je kunt nagellak extra bijzonder laten ogen met een matte finish of juist met een glitterlaagje.

Voorkomen

We sluiten af met een algemene tip: let op je gehele voorkomen! De bovenstaande tips dragen hier dus aan bij, maar schoonheid komt ook voort uit je humeur en gedrag. Wees de vrolijkste versie van jezelf. Dat is pas écht fraai. Als je van binnen straalt, komt dit beeldschoon over op de hele buitenwereld. Ga voor een voorkomen vol power en kracht!

Photo by Hello I'm Nik on Unsplash