Romee Strijd voor het eerst over heftige bevalling: 'Er was paniek'

"Ik moest de operatiekamer in, zodat ze konden kijken wat er aan de hand was"

PFW - Celebs At Dior

In november vorig jaar beviel Romee Strijd van haar tweede dochtertje, June. Pas nu, drie maanden later, deelt ze het verhaal van haar pittige bevalling.

Bevallingsverhaal

Eind vorig jaar deelde Romee het blije nieuws dat ze voor de tweede keer moeder was geworden. Het duurde even voordat ze meer kwijt wilde over de bevalling en nu blijkt waarom. Die was alles behalve zorgeloos. In een nieuwe YouTube-video vertellen het model en haar verloofde Laurens over de geboorte van June. "Bij Mint duurde de bevalling heel lang; ik heb heel lang weeën gehad. Maar toen ze eenmaal geboren was, waren we twee uur later alweer onderweg naar huis", legt Romee uit. "Deze keer was het anders."

Pijnstilling

Toen de weeën begonnen brachten ze hun dochter Mint weg en toen ze regelmatig waren, ging het koppel op weg naar het ziekenhuis. "Alles verliep goed, ondanks dat de weeën natuurlijk pijnlijk waren", vertelt Romee. Ze vroeg om pijnstilling, iets wat ze bij de eerste bevalling niet had gedaan. De keus viel op een ruggenprik. "Het duurde eeuwig. Ze bleven zeggen dat de arts eraan kwam, maar een uur later was hij er nog niet. Toen hij er eindelijk was, was hij alles op zijn gemakje aan het klaarzetten en ik dacht alleen maar: schiet op!"

Helaas ging de ruggenprik niet als gepland. "Het ging drie keer mis. Je moet stil zitten en naar voren buigen, maar dat is moeilijk als je een wee krijgt. Dus het moest telkens opnieuw. Toen het eindelijk gelukt was, voelde ik 20 minuten later al persweeën, waardoor de ruggenprik niet de tijd heeft gehad om te werken." Ook na de bevalling werkte de ruggenprik niet.

Bloedverlies

De bevalling verliep voorspoedig, dochter June kwam ter wereld en huilde meteen. Romee gaf haar direct borstvoeding en genoot van die eerste momentjes, tot de zorgen begonnen. "Ik lag daar en zag de bezorgde gezichten van Laurens en de verloskundige... Ze vond dat ik wel erg veel bloed verloor." Het model verloor zo'n twee liter bloed en werd steeds zwakker. "Ik moest de operatiekamer in, zodat ze konden kijken wat er aan de hand was en of alles wel weg was", vertelt ze. De operatie die een uurtje zou duren, duurde uiteindelijk drie uur. "Maar ik bleef nog steeds bloed verliezen en moest blijven."

Paniek

Na lang aandringen mocht ze Laurens en June even zien. Over dat moment vertelt hij: "Ik kwam de kamer in en zag veel paniek op de gezichten van de artsen. Ze vertelden dat de operatie niet het gewenste effect had gehad." Ook bij hem sloeg de paniek toen toe. Romee kreeg met spoed een bloedtransfusie, bloedtesten en nog een bloedtransfusie. Ze knapte wat op en mocht toch naar huis. "Het was moeilijk thuiskomen, omdat ik actief wilde zijn voor Mint en de nieuwe baby. Maar ik was zwak en duizelig en mocht niet alleen zijn of alleen douchen, wat voor extra stress zorgde." Het heeft even geduurd, maar de moeder van twee is inmiddels weer de oude.

Post baby body

Of nou ja, de oude... Dat niet helemaal. Op de vraag of ze haar oude lichaam alweer terug heeft, heeft Romee een kort maar krachtig antwoord. "Nee, zeker niet", zegt ze. "Ik moest in het begin heel rustig aan doen en heb nu twee kinderen, dus ik ben nog niet echt aan sporten toegekomen. Ik ben nu na drie maanden langzaam weer begonnen, maar merk dat ik lang niet heb gesport, want alles doet pijn. Ik overhaast daarom niks, het komt vanzelf wel."

Bron: YouTube Romee Strijd | Beeld: NL Beeld