Selena Gomez geeft uitleg over gewichtstoename

"Ik ben liever gezond"

Na haar verschijning op de rode loper van de Golden Globes 2023 kreeg Selena Gomez het flink te verduren op social media. De opmerkingen over haar toegenomen gewicht bleven komen en dus komt ze nu, ondanks dat het niet hoeft, met uitleg.

Aangekomen

De 30-jarige zangeres werd flink gebodyshamed omdat ze voller oogde dan voorheen. “Wat is er met Selena gebeurt, ze lijkt veel dikker?” vraagt iemand zich af. Een ander gaat nog een stap verder en zegt: “Haar ziekte heeft haar er niet mooier op gemaakt.” Gelukkig zijn er ook een hoop fans die het voor Selena opnemen. “Het gaat niemand wat aan waarom ze is aangekomen”, schrijft iemand. Een ander slaat terug met: “Laat haar met rust, ze ziet er waanzinnig uit!”

Uitleg

Ze heeft het al eerder gezegd, maar zegt het weer: Selena lijdt aan de auto-immuunziekte Lupus waar ze medicijnen voor slikt. "Als ik die neem, heb ik de neiging om veel watergewicht vast te houden, en dat is heel normaal. Als ik het niet inneem, val ik weer af", legt ze uit.

Gezondheid

Selena vindt het belangrijker dat ze gezond is, dan dat ze aan het ideaalplaatje voldoet. "We hebben dagen waarop we ons misschien shit voelen, maar ik ben liever gezond en ik zorg voor mezelf. Mijn medicijnen zijn belangrijk. Ik geloof dat ze me helpen", zegt ze. "Ik ben geen model en zal dat ook nooit zijn. Ik vind modellen geweldig, maar ik ben er gewoon absoluut niet één."

Ze hoopt dat mensen wat liever voor elkaar zijn, in plaats van anderen om hun uiterlijk af te kraken. "Ik wil gewoon dat mensen weten dat ze mooi en geweldig zijn."

Bron: RTL | Beeld: Twitter, NL Beeld