Zaken in de slaapkamer die je seksdrive in de weg staan

Of je slaapkamer enkel een bed nodig heeft? Think again.

Aan het begin van een nieuwe relatie kun je vaak niet van je partner afblijven, maar gaandeweg moet je toch een beetje in the mood komen voordat je tussen de lakens duikt. En hoewel de meeste mensen het misschien niet beseffen, kunnen de volgende zaken in de slaapkamer je seksdrive behoorlijk in de weg staan. 

De slaapkamer onder de loep

Oké, oké, seks beperkt zich heus niet alleen tot de slaapkamer, maar het is wel waar de meeste *actie* plaatsvindt. Aangezien er al zoveel zaken zijn die ervoor kunnen zorgen dat iemands seksdrive lager is – vermoeidheid, stress en ga zo maar door – zou je niet willen dat ook je slaapkamer je libido met de grond gelijkt maakt. Sekscoach Georgia Grace deelt dat voor veel van haar cliënten hun slaapkamer de grootste turn off is. Aan Body and Soul vertelt ze welke zaken in de slaapkamer dit zijn.

Rommel

“Ik heb van honderden cliënten gehoord dat rommel in de slaapkamer de grootste afknapper is”, vertelt Grace. Ze vervolgt dat het erg “unsexy” klinkt om de slaapkamer op te ruimen voordat je seks hoopt te hebben, maar dat dit een enorm verschil kan maken voor iemand seksdrive. Het is immers nog minder sexy wanneer je stuit op een vieze sok wanneer jullie mid-voorspel zijn. “Bespaar jezelf de moeite en houd je slaapkamer netjes.”

Slechte verlichting

Wanneer het op licht in de slaapkamer aankomt, heb je twee teams. Team lampen aan en team lichten uit. Maar welke van de twee je ook bent, over een ding kunnen beiden kampen elkaar de hand schudden: overbelichting is een no go. “Felle verlichting kan te stimulerend werken en het kan de stemming behoorlijk verstoren.” Dimmers zijn volgens Grace een uitkomst. Heb je die niet? Dan kun je ook een eind komen met sfeervolle lampen op je nachtkastje.

Gekke geluiden en geuren

Ook gekke geluiden en geuren zijn instant mood killers. Wist je bijvoorbeeld dat zich in de neus zogenoemd erectiel weefsel bevindt? Dit betekent dat een gekke geur erin kan resulteren dat je onmiddellijk geen zin meer hebt. Ook vreemde geluiden of lawaai kunnen ervoor zorgen dat je seksdrive verdwijnt. Lucht je slaapkamer daarom goed en zorg ervoor dat je een lekkere geurkaars in de slaapkamer hebt. Ook met een relaxed muziekje bereik je veel.

Te weinig privacy

Als je in een flat of appartementencomplex woont, is de kans aanwezig dat je de buren weleens in huis hebt horen lopen. De wetenschap dat jouw buren jou net zo makkelijk kunnen horen, kan een enorme mood killer zijn. “Veel van mijn cliënten uiten hun zorgen hierover. Ze voelen zich nerveus of zelfs terughoudend in het participeren in seksuele activiteiten als ze het gevoel hebben dat ze misschien gehoord of gezien kunnen worden.” Helaas kan er aan dunne muren niet veel gedaan worden, maar er zijn wel andere dingen die je kunt doen. Grace tipt om dikke gordijnen voor de ramen te hangen, die dempen altijd wat geluid. Ook is het verstandig om te checken of je bed niet te veel lawaai maakt.

Bron: Body and Soul / Beeld: Ketut Subiyanto (Pexels)

Laatste nieuws