Oh my: zó vaak moet je eigenlijk de toiletborstel vervangen

Zeg eens eerlijk, wanneer heb jij voor het laatst een nieuwe gekocht?

Cleaning now

Ieder huis heeft er eentje, maar het liefst besteed je er niet teveel aandacht aan: de toiletborstel. Maarre, hij moet wél af en toe vervangen worden en de kans is groot dat je dat niet op tijd doet.

Verkleuren

Toiletborstels zijn er om schoon te maken, en schoonmaken kan je niet met een vies voorwerp. Ze moeten zelf dus ook schoon zijn, anders ben je alleen maar vuil aan het verplaatsen. Maar doe je dat wel vaak genoeg? Let bij het vervangen van je toiletborstel vooral op de kleur. Worden de haren geel of oranje van kleur en zachter van structuur? Dan is de borstel hoognodig aan vervanging toe.

Desinfecteren

Desinfecteer de borstel het liefst na elk gebruik, dit is hygiënischer en zo gaat-ie ook nog eens langer mee. Dat doe je door na gebruik de borstel in het water te houden en het toilet 2 keer door te trekken. Nadat je dit hebt gedaan, leg je de borstel in een emmer gevuld met bleek en water en spoel je de borstel na 20 minuten nog een keer af. Met dit trucje moet je de borstel nog steeds regelmatig vervangen, maar het maakt de borstel wel minder aantrekkelijk voor bacteriën.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock