5 Makkelijke tips tegen voedselverspilling

Draag jij je steentje bij?

Making compost from vegetable leftovers

Maandelijks worden er miljoenen euro's aan voedsel verspild. Maar voedselverspilling is natuurlijk elke dag een probleem. Hoe zorg je dat je minder verspilt? Wij delen vijf tips! 

Vijf tips

1. Zondag Kliekjesdag

Doop de zondag om tot kliekjesdag. Maak bijvoorbeeld van al je overgebleven groentes een ovenschotel. Makkelijk, snel en het scheelt geld.

2. Temperatuur koelkast

Zet je koelkast op 4 graden zodat eten langer goed blijft en bij de juiste koelkasttemperatuur krijgen bacteriën minder kans. Nu we het toch over de koelkast hebben... weet je wat er in de koelkast hoort en wat niet? Tropische fruit en groenten hebben bijvoorbeeld een hekel aan kou. Zo kun je avocado’s het beste buiten de koelkast laten rijpen.

3. Taste before you waste

De Tenminste Houdbaar Tot-datum garandeert alleen de beste kwaliteit en zegt niets over of het nog goed is. Kijk, ruik en proef daarom om uit te vinden of iets nog goed is en of je het dus wel of niet weg moet gooien.

4. Wees creatief

Weggooien willen we niet, dus wees creatief met wat je over hebt. Organiseer een tapasavond. Heb je nog net wat over, maar niet genoeg voor een hele maaltijd? Maak kleine gerechtjes met al je restjes.

5. Handige apps

Download apps die je helpen om duurzamer met eten om te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld verspillingsapps, zoals Verspillingsvrijecoach, waarmee je bij winkels restjes eten kunt ophalen tegen een fijne prijs. Of Too Good To Go. Ook kan je op de Receptenapp Slim ingrediënten die je nog in huis hebt invullen, waarna je vervolgens tips krijgt voor wat je ermee kan maken. Handig!

Bron: Sunt Food