5 High-proteïne ontbijtjes voor als je even geen eieren meer kunt zien

Hmmm... vooral nummer #3 is favoriet!

Eet jij je ook helemaal suf aan eieren en ben je er helemaal klaar mee? Dan zijn deze 5 high-proteïne ontbijtjes je redding. Want er zijn nog véél meer lekkere opties die vol zitten met eiwitten. Daarbij is een balans en afwisseling zoeken tussen verschillende voedingsmiddelen natuurlijk de rode draad in elk dieet. Hier komen ze: 

1. Avocado toast

Een speltbroodje met hüttenkäse, plakjes avocado en een beetje tomaat. Bomvol goede voedingsstoffen, zoals gezonde vetten en eiwitten en je bent verzadigd tot de lunch!

2. Hüttenkäse pannenkoekjes

Mix wat hüttenkäse met eiwitten en havermout in de blender en je hebt heerlijk pannenkoekenbeslag. Maak het af met verse aardbeien of een andere lekkere en gezonde topping. Bekijk het hele recept hier.

3. Aardbeien chia cheesecake

Ja, je hoort het goed: cheesecake! En dat alles met hüttenkäse, vanille, yoghurt, aardbeien en nog veel meer. Het recept vind je hier.

4. Bananen-chocoladesmoothie

Deze is zó lekker, maar ook zó gezond! Lekker mixen met banaan, cacaopoeder en nog veel meer. Bekijk het recept hier.

5. Een tofu breakfast bowl

Ben je bekend met de sushibowls, maar wil je niet wachten tot in de avond? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een ontbijt-bowl maken! Je mixt wat avocado met bonen, tomaten, komkommer, peterselie en tofu in je favoriete kruiden en je bent klaar voor de rest van de dag. Ook ideaal om mee te nemen voor als je in de ochtend minder tijd hebt.

Bron: Self Magazine | Beeld: Brooke Lark on Unsplash