Aii: zovaak zou je je theedoeken eigenlijk moeten wassen

Aha!

Housewife wipes the dishes with a towel.

Hoe lang hangt jouw theedoek eigenlijk in de keuken voordat je 'm in de was gooit? Het is goed om hier af en toe eens bij stil te staan. Want je moet je theedoek blijkbaar vaker vervangen dan je denkt.

Elke dag een nieuwe theedoek

Als je je theedoek dagelijks gebruikt en hij elke dag nat wordt, is het slim om 'm gewoon elke dag te vervangen. Gebruik je je theedoek niet elke dag en maak je daarnaast gebruik van een vaatwasser? Dan is het niet per se nodig om hem dagelijks te wassen. Om de dag, of om de paar dagen voldoet dan. Het belangrijkste is om de theedoeken op een heet programma van zestig graden te wassen, want alleen dan dood je alle bacteriën.

Maar, je gebruikt een theedoek toch alleen om natte en voornamelijk schone vaat af te drogen? Dus waarom zou je hem elke dag moeten vervangen voor een schone? Nou, dat heeft te maken met het feit dat er zeep- of etensresten op de stof van de theedoek kunnen achterblijven. Deze resten bieden een ideale voedingsbodem voor bacteriën, die zich vervolgens in de vezels van de doek nestelen. En als je de doek dan weer gebruikt, verspreid je die bacteriën gemakkelijk naar je handen en het servies.

Oeps! 5 signalen dat je teveel koffie drinkt

Alles bij elkaar in de wasmachine

Veel mensen hebben de gewoonte om hun theedoeken en badhanddoeken gewoon samen in de wasmachine te gooien. Makkelijk zat, toch? Het is zeker handig, maar hygiënisch is het niet bepaald. Door de doeken samen te wassen, kunnen er bacteriën van de theedoeken op je badhanddoeken komen. En daar droog jij vervolgens weer je gezicht mee af. Lekker apart van elkaar wassen dus!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock