Hoe verbeter je de relatie met je romantische partner?

We delen een aantal tips.

Het onderhouden van een sterke en gezonde romantische relatie vereist tijd, aandacht, begrip en toewijding van beide personen. Dit is iets waar jullie constant mee bezig moeten zijn, niet enkel als het wat minder goed gaat tussen jullie. In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘hoe verbeter je de relatie met je romantische partner?’. Van een sexshop bezoeken tot sterke communicatie. Benieuwd? Lees dan snel verder.  

Communicatie staat op één

De hoeksteen van elke relatie is communicatie. Jij en je partner moeten beide in staat zijn om effectief te communiceren. Dit betekent niet enkel dat jullie goed met elkaar over verschillende onderwerpen kunnen praten, maar dat jullie ook goed naar elkaar kunnen luisteren.

Een sterke communicatie zorgt ervoor dat je je veilig voelt om je gevoelens te uiten, waardoor je minder lang blijft hangen in conflictsituaties. Deze lossen jullie immers gewoon op door erover te praten.  

De vijf love languages

Wel eens gehoord van The Five Love Languages? Dit is een concept bedacht door Amerikaanse auteur Gary Chapman. Hij benoemt in zijn boek vijf manieren waarop mensen liefde tonen en ontvangen. Wanneer je weet wat de liefdestaal van je partner is, kun je je gedrag hierop aanpassen. Maar wat zijn die love languages precies? 

  • Woorden van bevestiging: Veel mensen houden van positieve woorden en complimenten. 
  • Quality time: Hoe leuk is het om tijd met je romantische partner te spenderen? Ga op dates of geniet van een heerlijke avond thuis zonder enige afleiding. 
  • Cadeaus: Sommige mensen ontvangen graag cadeaus waaruit jouw liefde voor hen blijkt. 
  • Dienstbaarheid: Probeer eens wat meer in huis te doen. Je partner zal dit zeker appreciëren. 
  • Lichamelijke aanraking: Voor veel mensen is lichamelijke aanraking hun liefdestaal. Uit hoeveel je van ze houdt door middel van knuffels, kussen en seks. Experimenteer hiermee door een seksshop te bezoeken!  

Schakel hulp in

In sommige gevallen kunnen de problemen binnen een relatie te moeilijk zijn om zelf op te lossen. In dit geval is het aan te raden om de hulp van een professional in te schakelen. Getrainde relatietherapeuten kunnen bijvoorbeeld helpen met het oplossen van diepgaande communicatieproblemen. 

Het verbeteren van een relatie kost enige tijd en moeite van beide personen in de relatie. Dit is het zeker waard! Focus je op het opbouwen van sterke communicatietechnieken, ontdek wat de liefdestaal van je partner is en pas je gedrag hier enigszins op aan en zoek in extreme gevallen hulp van een getrainde professional. Jullie kunnen dit!  

Beeld: Pexels