Déze sport doe jij het liefst volgens je sterrenbeeld

Het staat in de sterren geschreven!

Eén van de elementen voor een gezonde levensstijl is sporten. De één is dagelijks te vinden in de sportschool, terwijl de ander zich één keer in de week vermaakt met een lesje op de tennisbaan. Alle vormen van beweging tellen immers mee. Een intensieve workout of liever een rondje wandelen in de natuur? Déze sporten doe je het liefst volgens je sterrenbeeld.

Weegschaal

Voor een Weegschaal is samen sporten de perfecte manier om in beweging te zijn. Je vindt het dan ook maar niks om in je eentje in de sportschool te staan of hard te lopen. Jij staat liever met een partner op de dansvloer. Zodra de muziek aan gaat, gaan jouw voetjes van de vloer. Van salsa tot flamenco: deze vrolijke sport maakt jou gelukkig. Tenslotte kun je deze vorm van sport overal uitoefenen, van het park, de dansstudio en de discotheek tot in de woonkamer in je eigen huis.

Waterman

Een Waterman is avontuurlijk en houdt wel van een beetje uitdaging. Jij stapt graag uit je comfort zone en vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Een lesje Martial arts is dan ook echt iets voor dit sterrenbeeld. Wellicht een tikkeltje gewaagd, maar onwijs leuk om uit te proberen. Mocht dit iets te uitdagend zijn, dan kun je altijd nog acrobatiek of turnen kiezen. Je zult flexibeler worden dan ooit tevoren!

Boogschutter

Op het moment dat je als Boogschutter muziek hoort, komen de heupjes al los. De vorm van sport waarmee jij het liefst in beweging komt is dansen, en dan met name Zumba. Je swingt erop los en daarmee behaal jij je uren aan beweging wel. Wat zullen de calorieën eraf vliegen!

Kreeft

Een Kreeft houdt van krachttraining. Niet per se in de sportschool met een deadlift of een paar gewichten, maar lichamelijke en geestelijke krachttraining is waar jij blij van wordt. Je werkt graag aan je balans en het sterker maken van je core. Het is dan ook jouw doel om jezelf fysiek en emotioneel sterk te maken. Een lesje Pilates is de sport die jou daarbij kan helpen en waar je veel plezier uithaalt. Tijdens een cooling-down na tijd geniet je nog even van een relaxte meditatie.

Tweelingen

Tweelingen doen graag een sport waar ze veel plezier uithalen, zoals een potje tennis of padel. Het is een dynamisch spel waar je ook nog eens je nodige beweging uithaalt. Niet alleen lichamelijk, maar ook je hersenen worden aan het werk gezet. Jij bent als een vis in het water op de tennis- en padelbaan.

Stier

Een Stier maakt minder graag tijd vrij voor sport, en als je wel aan het sporten bent doe je dat het liefst op je eigen manier en tempo. Voor jou is een rondje wandelen dan ook een prima dagelijkse activiteit. Tijdens het wandelen omring je jezelf in de natuur en de buitenlucht, voor jou een ideaal momentje van rust én een stukje beweging. Al klinkt wandelen niet als een sport waarbij je intensief bezig bent, is het zeker wel een goede manier om aan je dagelijkse beweging te komen. Het versterkt immers je botten en spieren én je verbrandt calorieën.

Ram

Een Ram is een fanatieke sporter. Een rustige sport als wandelen of yoga is dan ook niets voor jou. Jij staat liever te zweten in de sportschool. De intensieve trainingen geven je een boost van adrenaline, wat je een goed gevoel geeft. Je houdt van progressie en jezelf te verbeteren, en hierdoor weet jij elke keer weer beter te presteren.

Leeuw

Een Leeuw beoefent graag een intensieve én afwisselende vorm van sport. Het liefst combineer je dat tijdens het fietsen. Je wisselt deze sport af met een intensieve spinningles in de sportschool en een rustig rondje fietsen in de buurt. Fietsen is je favoriete manier om in beweging te komen en te blijven.

Maagd

Een Maagd wil altijd graag tot in de puntjes voorbereid zijn, en weten wat er van je verwacht wordt tijdens een lesje sporten. Je bent praktisch ingesteld, dus een onbekende sport is niet voor jou weggelegd. Jij houdt je liever bezig met een sport waarvan je de regels door en door kent. Toch is het voor dit sterrenbeeld goed om eens uit je comfortzone te stappen, en die ó zo bekende sporten een keer over te slaan. Kies in plaats van je wekelijkse yogales een tai chi les. Je zult je snel kunnen vinden in deze sport. Hierdoor kom je erachter dat je veel meer in je hebt dan je denkt!

Schorpioen

Schorpioenen gaan het liefst voor een rustige sport. Een intensieve workout is niets voor jou, jij kiest liever voor een lesje yoga. De rustige bewegingen die bij deze sport worden uitgeoefend geven niet meteen de indruk dat je aan het sporten bent. Met deze sport sta je in verbinding met lichaam en geest, en dat is iets wat jou vermaakt. Mocht je toch eens de sport iets intensiever willen uitoefenen, dan kun je ervoor kiezen om spierversterkende oefeningen te doen en weerstandsbanden te gebruiken.

Steenbok

Bewegen in de natuur is wat de Steenbok het liefste doet. Echter is een simpele wandeling voor jou niet avontuurlijk genoeg. Jij kiest liever voor een uitdagende en spannende route met Nordic walking. Hiermee verbruik je meer energie en de stokken geven je stabiliteit en de nodige steun tijdens de wandeling. Bovendien is het een ware krachttraining voor je benen en knieën. Ook kun je deze sport uitoefenen in de sportschool op de loopband, wanneer bijvoorbeeld het weer het niet toe laat om een wandeling in de buitenlucht te maken.

Vissen

Het zit 'm al in de naam: Vissen houden van sporten in het water. Zwemmen, waterpolo of baantjes trekken, in het water ben jij te vinden om te sporten. Heb je al deze vormen van beweging al eens gedaan? Probeer dan eens aerobics in het water. Je zult hiermee een flinke portie kracht en weerstand opbouwen, terwijl je er weinig van merkt in het water. Een win-winsituatie!

Bron: Tips en Weetjes, Margriet | Beeld: Adobe Stock