Aha: zó maak jij zelf de allerlekkerste oliebollen

Yum!

Nu de feestdagen voor de deur staan, maken we ons allemaal op voor gezelligheid, cadeaus en natuurlijk: oliebollen! Maar wist je dat je oliebollen zelf ook heel makkelijk kunt maken? Wij vertellen je dan ook hoe jij de allerlekkerste oliebollen gewoon zelf maakt!

Temperatuur

Niet te heet, niet te koud… Bij het bakken van oliebollen is de juiste temperatuur mega belangrijk. Je oliebollen worden het lekkerst wanneer het beslag op kamertemperatuur is. Richard legt uit: “Als je beslag te koud is, werkt je gist niet meer en komt je beslag niet omhoog. Dan krijg je een taaie en vieze oliebol.” Dit kan natuurlijk een uitdaging zijn, omdat veel mensen ervoor kiezen om de oliebollen in de schuur of de tuin te bakken. Dan is het verstandig om je beslag in tweeën te delen: de ene helft laat je binnen staan terwijl je met de andere helft aan de slag gaat. Daarnaast is het belangrijk om je olie op de juiste temperatuur te houden. Volgens Richard is de ideale temperatuur om in te bakken 180 graden.

Variëren met smaken

Het grote voordeel aan je eigen oliebollen bakken? Je kunt ze helemaal naar je eigen smaak maken! Richard: “In het beslag kun je kaneel of citroen toevoegen, maar ook appel of zelfs cranberry’s. Maak het zo gek als je zelf wilt.” In Richard’s eigen kraam zijn ook de gekste soorten en smaken te vinden. Zo verkoopt hij de proteïnebol, die populair is onder sportievelingen. “De mensen komen vanuit de sportschool in een rechte lijn naar onze kraam. Dat is gaaf om te zien”, vertelt de oliebollenbakker.

De ultieme tip

Krijg jij al zin om de beslagkom uit de kast te halen? Let dan dus goed op de temperaturen, ga nauwkeurig te werk, en zorg dat je goede ingrediënten in huis haalt. De ultieme tip volgens Richard? “Stop er liefde en aandacht in. Dat maakt alles tien keer zo lekker.” Bakken maar!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws