Wacht, wat? Je kunt je tanden bleken met baking soda

Maar of het ook echt goed voor je tanden is?

Tegenwoordig worden we het meest geïnfluenceerd op de razendpopulaire app TikTok. Zo ook met het bleken van onze tanden. Daar waar we eerder onze tanden altijd lieten bleken, doen de meeste mensen het – door TikTok – nu allemaal zelf. Want wat blijkt? Je kan je tanden bleken met baking soda. Of het nou ook echt goed is voor je tanden, dat zochten we eventjes voor je uit.

Tanden bleken met baking soda

Je zult vast verbaasd staan dat mensen op TikTok hun tanden massaal bleken met baking soda. En dat is ook niet heel gek, aangezien baking soda met name gebruikt wordt als keukeningrediënt. Echter, kan je baking soda dus voor veel meer dingen gebruiken. Zo gebruiken mensen het goedje om er dingen mee schoon te maken, en dus ook voor het bleken van je tanden.

Het zit zo: baking soda heeft een licht schurende werking, wat betekent dat het oppervlakkige vlekken en verkleuringen kan verwijderen. Daarnaast bevat het ook nog eens een heel klein beetje alkalische pH, wat kan helpen bij het neutraliseren van zuren die tandbederf kunnen veroorzaken. Aha!

@angelamaytrix Replying to @Rubyred USA Yep! I’ve used Baking Soda to whiten my teeth as well! It works 🫶 #fyp #bakingsoda #teethwhitening ♬ original sound – Angela May

Voor- en nadelen

Maar is het wel goed voor je tanden? Wij vertellen je alle voor- en nadelen.

Een aantal voordelen van het bleken van je tanden met baking soda, is dat het budgetvriendelijk is en gemakkelijk te vinden in bijna elke supermarkt. Ook is baking soda natuurlijk en bevat het geen chemische chemicaliën. Maar dat is nog niet alles. Het zorgt ook nog eens voor een frisse adem. Wat wil je nog meer?

Naast de voordelen, zitten er natuurlijk ook een aantal nadelen aan het bleken van je tanden met baking soda. Zo kan baking soda schade veroorzaken aan je gebit als je het te vaak gebruikt, is het niet zo effectief op diepe verkleuringen en heeft het een onaangename smaak en rare textuur. Houd daar dus rekening mee!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws