Kim Feenstra: 'Ik leefde op Nutella, bananen en noedelsoep'

Het model is niet altijd happy & healthy geweest

Kim Feenstra begint het nieuwe jaar happy & healthy. Maar dat is niet altijd zo geweest, vertelt ze aan Beau Monde.

Dun, dunner, dunst

Kim Feenstra loopt al twintig jaar rond in de modellenwereld. Nu komen de klussen haar aanwaaien, ook als ze niet voldoet aan de strenge eisen. Maar als 19-jarige was dat wel anders en kreeg ze veel afwijzingen. "Als model is er vaak iets ‘mis’: dan was ik te lang of te klein, te dik of te dun, met te blond of te donker haar...", vertelt ze. "Klanten gingen twintig jaar geleden voor dun, dunner, dunst. Als model moest je aan die eisen voldoen, met een heupomvang van 88 centimeter. Kwam ik aan met 91... Voor nu is dat heel slank, maar destijds werd dat gezien als te dik."

Nutella en noedelsoep

Ze ging niet minder eten omdat ze dunner wilde worden, maar wel omdat ze simpelweg geen geld had. "Ik kreeg pocket money van mijn bureau: vijftig euro per week. Per week hield ik misschien tien euro over om van te eten. Ik leefde een paar maanden op Nutella, bananen en noedelsoep."

Mentaal fit

Zoals iedereen, heeft ook Kim te maken met onzekerheden. Al is ze na haar zwangerschap een stuk liever voor zichzelf. "Ik maakte me totaal niet druk over extra kilo’s of mijn postpartum lichaam. Integendeel, ik was zo dankbaar dat ik - na een IVF-traject - een zwangerschap mocht meemaken."

Tegenwoordig staat Kim drie a vier keer per week in de sportschool. Niet alleen voor "het perfecte lichaam", maar ook om mentaal fit te blijven. "Voor mij gaat het echt om die combinatie. Ja, ik heb wel eens strakker in mijn lijf gezeten, maar ik ben op dit moment tevreden."

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld