Volgen maar: 4 écht Motiverende sport-influencers

Wie is nou echt inspirerend en motiverend?

Rear close up view fit strong beautiful sporty muscular athlete woman trainer bodybuilder back wear sportswear training in sunny gym indoors, bodybuilding workout exercises background concept

Instagram barst van de influencers die jou strakke billen, kilo’s gewichtsverlies, het beste dieet of een kalme mind beloven. Maar wie is nou echt inspirerend en motiverend op het gebied van sport?

1. @melissawoodtepperberg

De Amerikaanse Melissa Wood-Tepperberg is meditatie trainer, gecertificeerd yoga- en pilatesinstructeur en oprichter van haar eigen online platform MWH. Ze begon met video’s vanuit haar woonkamer in New York maar inmiddels biedt zij via melissawoodhealth.com 300 low impact work-outs en meditatiesessies aan, die je overal en altijd kunt doen, zelfs al heb je maar 5 of 10 minuten. Het gaat niet om uren sporten, zo lang je maar elke dag iets doet voor jouw lichaam en geest, aldus Melissa. Of het nou yoga, dance, pilates of buikspier- oefeningen zijn, er is voor ieder wat wils. Model Miranda Kerr is fan, maar ook actrice Keke Palmer en zangeres Delilah Belle zweren bij haar mindful movements. Verder vind je er ook gezonde recepten voor ontbijt, lunch en diner én beauty en lifestyle tips. Ze heeft zelfs haar eigen merk yoga-attributen. Ze leert je over dry brushing, het ideale avondritueel en de dag beginnen met één dankbare gedachte. Melissa’s motto is: zorg voor jezelf, je hebt iedere dag weer een nieuwe kans om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Kijk, daar worden we nou happy van!

2. @carolinegirvan

De Ierse Caroline Girvan is een ervaren personal trainer en voedingscoach met een indrukwekkende sixpack. Ze begon in 2020 pas met posten op Instagram en toen ze haar zelf ontwikkelde EPIC-programma via YouTube deelde, ging ze viral. Via haar app CGX kun je concrete programma’s volgen met work-outs, recepten, how to’s, achtergrondartikelen en muziek. Zo is er het Ultimate Beginner programma van 6 weken, om rustig te beginnen, tot de 10 week Beastmode, waarin je helemaal los kan gaan. Via haar Instagram post ze motiverende video’s met het schema voor de week, waarbij ze iedere dag een andere lichaamsgroep onder handen neemt. Zelf traint ze 6 dagen per week, maar drinkt ook weleens een glas wijn. Altijd positief en met humor, in een vrolijk pakje lacht ze je toe en daagt ze je uit. Zo kun je meedoen op maandag met de Hot Hamstrings work-out, Dinsdag Do you like lunges, etc. Haar YouTube-kanaal staat vol met inspirerende dagelijkse krachttraining sessies. Never back down, never what?

3. @growingannanas

De Duitse Anna Engelschall geeft enthousiaste HIIT-trainingen en full body work-outs die je vanuit huis kunt doen via haar populaire YouTube-kanaal met vier miljoen volgers, of via haar Grow with Anna fitness app. Maar ook live via haar events in Berlijn. Haar missie is om jou te helpen je vanbuiten net zo goed te voelen als vanbinnen. Anna worstelde met haar zelfbeeld en hoewel fitness een goed begin van haar reis was, voelde ze zich nog steeds niet honderd procent gelukkig. Ze trainde alleen om haar uiterlijk te veranderen, totdat ze erachter kwam dat de binnenkant net zo belangrijk is. Nu traint ze vol passie meiden om meer zelfvertrouwen te hebben, gezond, blij en sterk te zijn. Via haar Instagram en TikTok deelt ze ook recept-video’s van high protein cookies of summer fruit rolls, want dat is ook zelfliefde, nietwaar?

4. @ashkainehoraadema

Zien sporten, doet sporten. De Nederlandse Ashkaine is lifestylecoach, therapeut, consultant en zelfbenoemd 4 ‘spiritueel gangster’. Ashkaine, die nota bene vroeger nooit gekozen werd met gym omdat ze niet kon sporten, begon met krachttraining op haar 49e en is nooit meer gestopt. Na een studie geneeskunde en psychologie en haar eigen ervaring met jaren (spirituele) therapie, omdat ze rond haar 20e kampte met een eetverslaving, heeft ze veel kennis vergaard die ze nu inzet voor haar cliënten. Op haar 40e belandde ze in een rolstoel vanwege reumatoïde artritis, maar ze vocht terug door intensief te sporten en gezond te eten... Nu verdeelt Ashkaine haar tijd tussen haar praktijk in Amsterdam en haar tweede huis op Ibiza waar ze retraites organiseert. Ze sport elke dag anderhalf uur, wisselt krachttraining af met pilates of paardrijden of ze zorgt voor zichzelf door (naakt) te zwemmen in de zee of zichzelf te trakteren op een bindweefselmassage. Het gaat niet vanzelf en daar post ze eerlijk over, juist dat maakt haar zo inspirerend. ‘We hebben alleen vandaag. Gisteren is voorbij. Morgen bestaat alleen in ons brein. Het leven is kort.’

Genoeg inspiratie om het nieuwe jaar happy en healthy the beginnen als je het ons vraagt!

Tekst: Marissa Akersloot | Beeld: Adobe Stock