5 Dingen waar kappers zich aan ergeren

Vooral nummer 5 is een doorn in het oog.

hairdresser is applying shampoo and massaging hair of a customer

De een gaat iedere maand, de ander één keer per jaar: naar de kapper. Hoe vaak je je coupe ook onder handen laat nemen, er zijn een paar dingen die je beter niet kunt doen, omdat kappers daar helemaal niet blij van worden.

1. Te laat komen

Kappers vinden het vaak vervelend als de klant te laat komt, en dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Je kapper heeft vaak een strakke planning. Als jij te laat komt, lopen alle volgende afspraken ook uit. Het is dus wel zo handig en respectvol om op tijd op je afspraak te verschijnen.

2. Liegen over haargeschiedenis

Misschien houd je een deel van je haargeschiedenis liever voor jezelf, maar het is toch echt beter om eerlijk te zijn bij de kapper. Hij of zij heeft voldoende kennis te zien of je een leugentje om bestwil opgooit. En uiteindelijk heeft liegen ook geen enkele zin: je zit er uiteindelijk namelijk zelf mee. Wees dus gewoon eerlijk, dan word je het beste geholpen.

3. Onbeleefdheid

Het kan zijn dat je je dag niet hebt. Misschien heb je net slecht nieuws te horen gekregen, heb je ruzie met je partner of loopt het op je werk niet zoals je zou willen… Toch is dit allemaal geen reden om onbeleefd te zijn wanneer je in de kappersstoel zit. Kappers vinden botte reacties en korte antwoorden erg vervelend, en dat snappen we heel goed.

4. Niet weten wat je wilt

Denk van tevoren alvast na over wat je met je haar wilt. Wil je je lokken laten verven, wil je laagjes of alleen de puntjes? Het maakt niet uit, zolang je maar weet wat je wilt, zodat de kapper richtlijnen heeft. Natuurlijk kunnen kappers met je meedenken voor het beste resultaat, maar het is niet de bedoeling dat zij beslissingen moeten nemen over jouw coupe. Mensen die niet weten wat ze willen vinden kappers daarom vaak irritant.

5. Onrealistische verwachtingen

En tot slot: van klanten met onrealistische verwachtingen worden de meeste kappers ook niet blij. Hij of zij kan nog steeds geen wonderen verrichten. Als je nou eenmaal wat dunner haar hebt, kun je niet verwachten dat je na een kappersbezoek ineens met veel volume door het leven gaat. En wil je je donkere lokken blond laten verven? Dan is dat niet in een uurtje gepiept. Best logisch, toch?

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock