Deze 5 sneakertrends ga je overal zien in 2024

Pak je wishlist er maar bij.

Ieder seizoen zijn er een aantal sneakers die als warme broodjes over de toonbank vliegen. Die zo gewild zijn, dat je ze nergens meer kunt vinden. Denk aan de New Balance 530’s en adidas Samba’s. Wat je dit jaar staat te wachten? Wij praten je bij over de nieuwe sneakertrends.

Retro

Retro sneakers zijn al een tijdje hot & happening. Kijk maar naar de adidas Samba’s, die ook dit jaar nog populair blijven. Een andere die je dit jaar veel gaat zien is de Onitsuka Tiger Mexico 66 en de good old Converse Chuck Taylor All Stars.

Sporty

Ook een stijl die inmiddels al een aantal jaar populair is en dat voorlopig ook nog blijft: sportieve sneakers. Steeds meer sportschoenen worden ook in de fashionwereld gedragen, zoals de Asics Gel-1130, Nike V2K en New Balance 860 V2. Maar ook luxe merken gaan erin mee. Zo lanceerde Bottega Veneta onlangs de Orbit sneakers die al bij Kendall Jenner en Hailey Bieber zijn gespot.

Leer & suède

Eén van de meest besproken sneakers van het moment zijn de Miu Miu x New Balance 530’s die op de S/S24 catwalk van het merk te zien waren. De iconische schoen heeft een Miu Miu sausje gekregen met bruin suède en leer. Maar ook bij andere shows was deze combinatie veel te zien. New Balance, adidas en Asics hebben allemaal sneakers met de trendy leer-suède combi, dus keuze zat!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Minimalistisch

Clean white sneakers zijn altijd goed, maar de minimalistische sneakers krijgen een upgrade met beige tinten. Zo zijn de populaire Samba’s nu ook te koop in een crème variant met een bruin rubberen zool. Andere merken die het altijd goed doen zijn The Row en Toteme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kae Sutherland (@kaesutherland)

Kleur

Haaks op de minimalistische kleuren zijn sneakers met een knalkleur óók trending. Zo is de adidas Gazelle in maar liefst 30 verschillende kleuren te koop; vooral rood en bordeaux zijn een hit. De Onitsuka Tiger Mexico 66 sneakers vliegen juist in geel over de toonbank.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Rood

Of het nu gaat om retro sneaker, schoenen met suède of een sportieve stijl: rood is de kleur van het seizoen. Lichtrood, felrood, bordeaux rood, you name it. Dus valt je oog op een paar sneaker met a touch of red? Laat ze dan niet liggen.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws