Onderzoek: je moet nooit na dit tijdstip lunchen

Het heeft effect op je gezondheid.

two people having a business meeting over lunch

Schiet de lunch er vaak bij in doordat je drukke middagen hebt? Dan maar wat later je salade en crackers erbij pakken, want je moet toch eten. Maar een goed idee is dat niet, als je op je gezondheid en gewicht wilt letten tenminste.

Vergeten

Het is voor velen herkenbaar: je hebt het te druk om te lunchen, dus schuift het steeds voor je uit. Totdat het opeens namiddag is. Of je vergeet simpelweg te eten, omdat je bezig bent. Gebeurt vaak, maar is niet handig. Uit onderzoek dat gepubliceerd is in de American Journal of Clinical Nutrition blijkt namelijk dat je vóór 15 uur je lunch naar binnen moeten hebben gewerkt.

Biologische klok

Dit heeft alles te maken met onze biologische klok; je lichaam voelt aan wanneer het lunchtijd is en weet wanneer het moet verbranden. Eet je echter later op de dag, dan heeft je lichaam het moeilijker met het proces en het verwerken van calorieën. Daarnaast zal je eerder onverantwoorde keuzes maken om het tot de late lunch vol te houden. 

Op tijd eten

Of je afvalt als je voor 15 uur ’s middags luncht? Helaas niet. Het onderzoeksteam stelt dat je een goede balans moet vinden tussen voeding en beweging om overtollige kilo’s kwijt te raken. Maar dat het wel beter is voor je lichaam en gezondheid om gewoon in de middag te lunchen en het niet uit te stellen, moge duidelijk zijn.

Bron: Pure Wow | Beeld: Adobe Stock