Real life: ‘Mijn vriend maakt me belachelijk om mijn gewicht’

"Ik ben zo gekwetst dat ik niet weet wat ik moet doen."

Fleur (21) was dolgelukkig met haar vriend Toby. Al wordt dat steeds minder... Nu ze wat kilo's is aangekomen, krijgt ze regelmatig opmerkingen van hem naar haar hoofd geslingerd. Op Reddit vraagt ze om advies.

Aangekomen

"Ik ben net begonnen aan mijn 4e semester aan de universiteit en ik heb twee baantjes. Ik heb het hierdoor erg druk en weinig tijd om naar de sportschool te gaan. Ik ben ik ongeveer 20 kilo aangekomen, en dit zie je vooral terug bij mijn billen en heupen", begint Fleur haar verhaal.

"De laatste paar maanden begon mijn vriend mijn gewicht op te merken en commentaar te geven. Hij begon me op een speelse manier “fatty” te noemen. Zelfs na de seks zei hij iets over mijn ‘fat body'", vervolgt Fleur haar verhaal. Ze heeft al tegen Toby gezegd dat ze zulke opmerkingen niet echt leuk vindt en vroeg hem om wat meer respect te tonen. "Toen zei hij: ‘relax babe, you know I love your Fatass’."

Woordenwisseling

"Het lijkt oprecht, maar gisteren, toen we naar de supermarkt gingen en ik het karretje duwde, sprong hij Toby op in een van de gangpaden en riep hij “Dangerous Heavy Load Coming Through”. Ik lachte nerveus toen mensen naar me keken, maar tegen de tijd dat we terug naar de auto gingen, barste ik in tranen uit."

Fleur en Toby kregen thuis nog een woordenwisseling over deze situatie. "Hij zweeg tot we thuis waren en hij verontschuldigde zich, maar het kwaad was al geschied. Ik ben zo gekwetst dat ik niet weet wat ik moet doen. Ik confronteerde hem er vanmorgen mee en hij zei dat hij weet dat ik hem niet zal verlaten omdat niemand ooit bij zo’n vetzak als ik zou willen zijn. Ik voel me zo verscheurd en ik heb niet het gevoel dat hem verlaten een optie is. Wat moet ik doen om hem duidelijk te maken dat ik niet van dit soort gedrag houd?", vraagt Fleur zich af.

*Fleur is niet de echte naam van de vrouw. Ze doet haar verhaal op het platform Reddit onder de naam ThrowRAThink-Example.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock