Jutta Leerdam in tranen: ‘Ik ben helemaal niet blij’

Ze doorbreekt haar mediastilte en plaatst een emotionele post.

Jutta Leerdam is teleurgesteld in zichzelf. De Nederlandse langebaanschaatsster ging dit weekend na afloop van haar 1000 meter op de WK afstanden naar huis met brons.

‘Ik baal’

In januari veroverde Jutta nog voor de derde keer op rij de Europese titel op de 1000 meter. In Calgary leek goud voor de wereldtitel, ondanks de blessure aan haar enkel, weer voor haar weggelegd. Maar in de slotronde ging het fout. Na afloop van haar 1000 meter op de WK afstanden gaf ze in tranen een reactie aan NOS. “Ik schaatste echt goed, dus ik baal een beetje”, vertelde ze.

Frustrerend

“Het voelde echt goed. De opening was goed. Daarna wilde ik te graag en gooide ik alles weg.” Ze had meer verwacht. “Ik voelde dit in de training al, dat ik supergoed rij. Dus ik baal gewoon. Normaal heb ik de controle. Dat gevoel heb ik dit seizoen gemist.”

“Er zat meer in dan plek drie”, gaat ze verder. “Fysiek gaat het een stuk beter dan hiervoor. Maar ik heb deze race gestresst benaderd. Ik wilde er alles uithalen wat er in zit.” Ze sluit af: “Ik ben helemaal niet blij. Het is extra frustrerend dat het er maar half uitkomt.”

Comeback

Ook op Instagram heeft Jutta van zich laten horen. “Ik vertrek met 50% teleurstelling en 50% trots”, schrijft ze. “Het is een moeilijke seizoen geweest, maar dat hoort bij topsport. Ik zal sterker terugkomen.” Ze laten weten nu even haar rust te pakken en de schaatsen niet aan te trekken. In maart is ze er op de WK sprint wel weer bij.

Excuses

De topsporter heeft besloten om niet mee te doen aan de NK sprint in Thialf. “Het is beter voor mij en voor mijn lichaam”, zei ze tegen De Telegraaf. Ze zal wel aanwezig zijn, maar niet op het ijs. “Sorry voor iedereen die al tickets heeft gekocht. Maar gelukkig hebben we nog meer goede schaatssters in de ploeg. Die kan iedereen ook gewoon komen aanmoedigen.”

Bron: Kantinepraat, Shownieuws, Sportnieuws

Laatste nieuws