Get ready: dit is de grootste jeans trend van het moment

Yay or nay?

PFW - Mugler Street Style - Day 2

Het is lente en dat vraagt om een nieuwe jeans trend! Dit seizoen geldt: hoe breder de zoom, hoe chiquer de broek.

Turn-up

Afgelopen jaar schoten de jeans trends als paddenstoelen uit de grond. De wijde spijkerbroek won in populariteit, de low waist jeans werd door velen omarmd en ook het bootcut model maakte een comeback. Nu moet er plaats gemaakt worden voor de turn-up jeans, ook wel bekend als de cuffed jeans, oftewel een spijkerbroek met brede zoom. En daarbij geldt: hoe breder, hoe beter.

Inspiratie

De lengte van de jeans kan variëren van de enkels tot de vloer. En van een wijde spijkerbroek tot een recht model. Leuk met witte sneakers eronder en een gebreide trui erop, maar straks als het zonnetje zich vaker laat zien doet ook de witte tanktop of crispy white tee het goed. Heb je een chiquere look nodig? Een paar ballerina's eronder en een oversized blazer erop en je bent good to go. Inspiratie nodig? Zo droegen andere fashionista's de trend.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

View this post on Instagram

A post shared by Monikh (@monikh)

Doe 't zelf

Houd jij op het moment je hand op de knip, maar vind je de turn-up jeans wel een mooie toevoeging aan je garderobe? Gelukkig kun je hem ook makkelijk zelf creëren. Duik in je kast op zoek naar de langste jeans die je hebt en sla de onderkant simpelweg om.

Als broeken je altijd te lang zijn, dan moet dat een makkie zijn. Ben je lang, of valt de lengte van je broek precies op maat, dan is het natuurlijk wat moeilijker. Maar gelukkig zijn jeans tot de enkel dit voorjaar óók een trend. Hij mag dus best wat hoger vallen!

Bron: Who, What, Wear | Beeld: Instagram, NL Beeld