De redactie test: de oil-based FlairoSun SPF 30 van hannah

Beschermt de FlairoSun goed en is-ie sweatproof? 

FlairoSun

Huidverbeteringsmerk hannah lanceerde onlangs een gloednieuw product: de FlairoSun, een oil-based SPF30. Deze SPF belooft de huid goed te beschermen en snel in te trekken, dus namen wij de proef op de som. Aangezien het zonnetje vorige week volop scheen besloten Happy in Shape's Yentl, Ruth en Christel toen de FlairoSun te testen.

FlairoSun

Een SPF vinden die goed beschermt, fijn smeert en goed intrekt, is makkelijker gezegd dan gedaan. hannah-directeur Monica van Ee kan erover meepraten: "Ik heb een hekel aan alle zonneproducten. Het smeert te langzaam uit, ruikt niet aangenaam of ik ben de hele dag plakkerig", vertelde Monica tijdens de finale van Miss Nederland 2024 dat tevens het 45-jarig hannah jubileum was. Monica besloot daarom het heft in eigen handen te nemen en met hannah een zonbescherming te maken die wél bevalt. "We hebben een heel mooie olie met gegarandeerde SPF 30 gemaakt die veilig is voor de natuur en mens. Je kunt dus lekker de zon in, zonder te verbranden."

De FlairoSun is onderdeel van de Sun Perfection-lijn van hannah. Dat het product de huid goed beschermt, blijkt uit het feit dat de SPF een combinatie Bemotrizinol, Uvinul-A Plus Granular en Ethylhexyl Triazone bevat. Dit zijn UV-filters die de huid beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon. Ook bevat de zonbescherming verzorgende ingrediënten als squalane en vitamine E waardoor het een echte staple in je beauty stash is. Door de fijne vernevelaar is het bovendien een fluitje van een cent om de olie gelijkmatig aan te brengen.

De FlairoSun is vegan, microplasticvrij en mild voor de natuur. Ook belooft het product snel in te trekken, gebruiksvriendelijk te zijn en niet vet aan te voelen. Of dat echt zo is? De redactie besloot het te testen!

Redacteur Yentl: "De SPF blijft goed zitten tijdens een workout in de zon"

Eerste indruk: "De FlairoSun beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen; iets wat ik erg belangrijk vind. Dat de SPF vegan is en een microplasticvrije formule heeft, vind ik een grote plus. Als ik de olie op mijn huid spray, valt het me meteen op dat-ie heerlijk ruikt en niet te overheersend is. In de eerste instantie moet ik wel even wennen aan de textuur van de SPF, ik gebruik namelijk meestal een crème."

Trekt de SPF goed in? "Hoewel ik even moet wennen aan de textuur, voelt de olie heel prettig aan als ik 'm op mijn huid heb aangebracht. De olie is gewichtsloos, trekt makkelijk in en laat geen plakkerig laagje achter. Wel laat-ie een mooie glow op mijn benen achter."

Blijft de SPF goed zitten tijdens een workout in de zon? "Tijdens een lesje bootcamp in de zon, blijft de substantie netjes op mijn huid zitten. Na de workout zie ik dat mijn huid goed was beschermd en dat ik nog steeds die mooie glow heb."

Bevalt de SPF? "Zeker! Dit is een SPF die ik voortaan mee ga nemen naar het strand, maar ook ga gebruiken tijdens het sporten! Dat-ie goed beschermt, is het allerbelangrijkste. Die stralende glow is heel mooi meegenomen!"

Cijfer: "Een dikke 8!"

Redacteur Ruth: "Geschikt voor een gevoelige huid"

Eerste indruk: "Wanneer ik de zonbescherming op mijn armen spray, ben ik aangenaam verrast door de textuur. De olie voelt licht aan en smeert makkelijker uit dan een crème. De fles heeft een fijne vernevelaar, waardoor het aanbrengen heel gelijkmatig gaat. Daarnaast is zo'n vernevelaar ideal als je een dagje naar het strand gaat, want het is een stuk minder geklieder dan een tube. De fles is stevig, dus die overleeft gemakkelijk een zomer in je strandtas!"

"Het product heeft een milde geur, niet die typische SPF-geur. Aangezien ik een gevoelige huid heb, leveren geparfumeerde producten me nog weleens een allergische reactie op. Met deze SFP hoef ik daar niet bang voor te zijn."

Trekt de SPF goed in? "De olie smeert fijn uit en geeft mijn huid een mooie glow. Mocht je van een flinke glow op je gezicht houden, dan is dit een aanrader. Ondanks dat het product goed intrekt, blijft er een zacht laagje voelbaar – gelukkig niet plakkerig! Handig, want zo weet je precies waar je niet gesmeerd hebt. "

Blijft de SPF goed zitten tijdens een workout in de zon? "Na een flinke sportsessie in de zon voel ik dat het zachte laagje van de olie nog steeds op mijn huid zit, dus het product is zeker sweatproof! Ook de beschermingsfactor 30 in deze SPF doet zijn werk, want na dat uurtje in de zon is er op mijn lichte huid nergens een verbrand plekje te bespeuren. En dat is natuurlijk waar het om draait: een fijne zonbescherming die doet wat-ie belooft."

Bevalt de SPF? "Normaal gesproken krijg ik snel prikkende en geïrriteerde ogen van gezichtsproducten, maar met deze SPF gebeurde dat niet. Een groot pluspunt. Ik ben tevreden over deze zonbescherming en neem 'm deze zomer overal mee naartoe."

Cijfer: "Een 8!"

Redacteur Christel: "Beschermt goed, zonder je huid uit te drogen"

Eerste indruk: "De FlairoSun SPF30 oogt chique door de witte fles en vernevelaar. Als ik de olie op mijn huid spray, valt het me meteen op dat-ie heerlijk ruikt en ontzettend makkelijk gelijkmatig over mijn huid te verdelen is."

Trekt de SPF goed in? "Als ik de olie net op mijn gezicht heb aangebracht, ben ik bang dat-ie me een glimmend voorhoofd geeft. De olie trekt echter binnen no-time in, waardoor de SPF geen plakkerig laagje achterlaat. Wel laat-ie een subtiele glow achter."

Blijft de SPF goed zitten tijdens een workout in de zon? "Sinds een half jaar ben ik helemaal in to hardlopen. Een voorkomend probleem met SPF is dat je transpiratie met bepaalde producten minder makkelijk verdampt – wil je niet. Bij de FlairoSun is dat gelukkig niet het geval. Zweten zul je tijdens een workout niet voorkomen, maar de FlairoSun maakt transpireren niet 'erger.' Na mijn 10k in het zonnetje voel ik dat de SPF nog op z'n plek zit, en dat mijn huid niet is verbrand – het allerbelangrijkste!"

Bevalt de SPF? "De SPF beschermt mijn huid goed tegen de zon, zonder mijn huid uit te drogen. Na het gebruik van de olie voelt mijn huid namelijk lekker gehydrateerd. Tijdens een dagje strand blijft er geen zand aan je huid plakken wat ook een heel groot voordeel is!"

Cijfer: 8,5!

€59 (150 ml)

FlairoSun is beschikbaar in drie formaten: 50ml - €27, 150ml - 59 en 200ml- €54 (refill).