Luistertips: 5x podcasts voor het wandelen

Voor een heerlijk ontspannen wandeling tijdens je rustdag! 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Nouveau
podcasts

Heb je gisteren een intense workout gedaan en wil je vandaag je benen strekken met een lekkere wandeling? We geven je geen ongelijk! Natuurlijk kun je genieten van de rustgevende natuurgeluiden, maar een wandeling is ook het perfecte moment om helemaal op te gaan in een podcast. Wij zetten onze vijf favorieten op een rijtje.

1. Marc-Marie & Isa Vinden Iets

Toe aan wat luchtigheid? "Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes verwonderen zich over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor wordt er geroddeld en moderne etiquette besproken. Maar het draait uiteindelijk allemaal om hun eindoordeel: de recensie", zo luidt de beschrijving op Spotify.

2. Aaf en Lies lossen het wel weer op

Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk zijn al jaren bevriend en hebben heel wat met elkaar meegemaakt. In de podcast Aaf en Lies lossen het wel weer op bespreekt het duo de wereldproblematiek, problemen van de luisteraars maar ook hun eigen problemen. Ze geven hun week een cijfer en komen tot rust in Lies' rubriek over de natuur", aldus de beschrijving op Podimo.

3. Alle Geschiedenis Ooit

"In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van Napoleon tot de Spice Girls, van prins Bernhard naar ABBA, en weer terug. Over de boeken die we lezen, de films die we kijken, de Wikipedia-rabbitholes waar we in verdwijnen, en de weetjes waar we op feesten en partijen altijd hoge ogen mee gooien." Deze podcast vind je ook op Podimo.

4. Patrick & Eline: Dit moet je zien!

"Lekker napraten over wat je op televisie hebt gezien? TV junkies Patrick Martens en Eline de Ruig bekijken alles en kunnen niet wachten om dit allemaal tot in detail met elkaar te bespreken."

5. Held in eigen verhaal

"In 'Held in Eigen Verhaal' staan verschillende inspirerende gasten centraal met ieder een uniek en een bijzonder verhaal."

Natuurlijk zijn deze podcasts ook heerlijk om te luisteren tijdens een wandeling, maar uiteraard zijn ze ook prima vermaak tijdens een lange vlucht of voor op het strand. Alles kan!

Lifestyle
  • Nouveau
  • Adobe Stock