De beste gym-haarstijlen: trendy én beschermend voor je haar

Als je met regelmaat in de gym te vinden bent, weet je vast dat je haar soms behoorlijk in de weg kan zitten. Ook het zweten en de schurende sportkleding zijn niet bepaald gunstig voor je haar. Met de juiste haarstijlen bescherm je je lokken én kom je ook nog eens leuk voor de dag! 

haar

Haar en sporten

Er is bijna niets zo irritant als haren die in je gezicht hangen tijdens het sporten. Of je nu met gewichten in de weer bent of tijdens een pilateslesje op handen en voeten staat, een pluk die tegen je neus kriebelt kan je volledig uit je focus halen. Daarom is het handig om je haar goed vast te dragen tijdens het sporten.

Naast de ergernis van losse haren, kan het ook de gezondheid van je haar beïnvloeden. Misschien heb je al eens gemerkt dat je haar in een vet bosje is veranderd na het sporten. Dit gaat dan vooral over de roots, maar ook de lengtes van je haar kunnen lijden onder het zweten. Als je flink zweet en je haar tegen een bezwete nek aanligt, neemt je haar dat vocht op. Nat haar is ontzettend kwetsbaar, en het zoute zweet kan je haar uitdrogen. Daarom is het beter om je haar vast te dragen.

De klassieke staart

Grote kans dat dit je go-to haarstijl is in de gym. Het voordeel is dat je haar uit je gezicht en nek is, waardoor het niet in de weg zit en nat wordt van het zweet. Heb je echter echt lange lokken, dan kunnen de puntjes nog steeds in je nek hangen, en dat komt ze niet ten goede. Het is dan ook beter om je staart een upgrade te geven en je lokken te beschermen tegen het zweet van je lichaam.

Vlechtwerk

Een mooie variatie op de klassieke staart is een hoge vlecht. Vlechten zijn een protective hairstyle om je haar te beschermen tegen invloeden van buitenaf. In plaats van dat je haar loshangt en tijdens een intense cardio-sessie alle kanten opvliegt, worden je lokken nu netjes in de vlecht gehouden. Dit voorkomt ook dat losse plukjes aan je bezwete huid blijven plakken. Je kunt je haar volledig invlechten of je hoge staart afmaken door de rest van je haar te vlechten.

Knot

Om te voorkomen dat je haren op je bezwete huid komen, kun je ook een hoge knot dragen. Een andere optie is om vlechten te combineren met een knot: vlecht je haar en draai de vlecht vervolgens in een knot. Dit blijft gegarandeerd zitten!

Als je de simpele knot een leuke twist wilt geven, kun je kleine staartjes maken van de voorste plukken en deze in een twist draaien. Dit is ook ideaal als je voorste lagen niet lang genoeg zijn om in de knot op te nemen!

@indiaamoon Messy gym hairstyle for todays movement 💗 #gymhair #gymhairstyles #easyupdos #hairstyles #quickhairstyle #shorthairstyles ♬ dancin - dhn

Haaraccessoires

Naast staarten en vlechten kun je ook gebruikmaken van accessoires zoals haarbanden en speldjes. Vooral als je een pony hebt en deze plukken niet in je staart passen, zijn haaraccessoires perfect om je haren mee te temmen.

Pro tip: Als je van plan bent om na je workout je haar te wassen, kun je meteen van de gelegenheid gebruikmaken om een masker in je haar te doen voordat je naar de gym gaat. Zo heeft het masker genoeg tijd om in te trekken, en niemand zal het doorhebben omdat je je haar toch in een vlecht of knot draagt. Dat is nog eens multitasken!

Beauty en Fashion
  • Libelle, Women's Health
  • Adobe Stock