Waarom schitterde Victoria's Secret icoon Gisele Bündchen in afwezigheid tijdens de comeback van de show?

Vorige week vond de spectaculaire comeback plaats van de populaire Victoria's Secret Show, waar we wereldberoemde Angels zoals Adriana Lima, Tyra Banks, Candice Swanepoel en Doutzen Kroes op de catwalk zagen terugkeren. Maar het gezicht dat ontbrak, was dat van Gisele Bündchen, één van de grootste Victoria's Secret-modellen aller tijden. Dit is de opvallende reden waarom ze niet over de catwalk paradeerde.

Gisele Bündchen

Comeback

Nadat enkele jaren geleden het doek viel voor de razendpopulaire runwayshow, maakte Victoria's Secret vorige week een spectaculaire comeback. Het lingeriemerk wist de grootste namen waarvoor zij destijds al bekend stonden, te strikken voor de nieuwe show, samen met de grootste modellen van dit moment. Maar fans van de show viel – naast alle glitter en glamour – ook de afwezigheid van het Braziliaanse model Gisele Bündchen op. Gisele liep de shows van 1996 tot 2006 en schreef geschiedenis toen ze in het jaar 2000 model stond voor de Red Hot Fantasy Bra, die destijds een waarde had van 15 miljoen dollar. Vanwege het nostalgische gevoel van de show, dankzij de iconische gezichten van toen, was de afwezigheid van het topmodel een groot gemis.

Gepensioneerd

De reden bleek simpel: Gisele stopte in 2020 met het lopen van shows en ging met pensioen van de catwalk. De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ onthulde dat Victoria's Secret Gisele in juni wel degelijk had uitgenodigd voor de casting, maar dat haar team beleefd weigerde en uitlegde dat ze 'niet langer op de catwalk wil lopen voor shows'. Ondanks haar langdurige relatie met de lingeriegigant, sloeg ze het aanbod voor de show dus alsnog af.

Icoon

Gisele maakte haar debuut bij Victoria's Secret in 1999, en dankzij haar unieke uitstraling en opvallende catwalkstijl viel ze meteen op. Ze droeg in 2000 voor het eerst vleugels tijdens de Victoria's Secret Fashion Show, een belangrijk kenmerk dat haar status als 'Victoria's Secret Angel' verstevigde. Na jarenlang met het merk te hebben samengewerkt en veel invloed te hebben gehad, maakte ze in 2015 bekend dat ze zou stoppen met het lopen van de Victoria's Secret Fashion Show. Haar afscheid was een emotioneel moment voor zowel de fans als het merk, maar ze bleef een belangrijke figuur in de modewereld. Hieronder zijn enkele foto's te zien uit haar tijd als Angel, met iconen als Adriana Lima, Heidi Klum en Tyra Banks aan haar zijde.

Teleurstelling

Insiders vertelden TMZ dat het voormalige hoofd van de Franse Vogue, Emmanuelle Alt, dicht bij het model staat en haar 'probeerde te overtuigen' om een uitzondering te maken voor de comeback van de VSFS in New York. Naar verluidt weigerde ze nog steeds en benadrukte ze haar wens om niet op de catwalk te verschijnen.

Celebrities
  • Cosmopolitan
  • NL Beeld